31 oktober 2008

På tal om..

SISTA PRAKTIKDAGEN IDAG, HEJA MIG.
Gick skitbra, haft att göra hela tiden och fick eget ansvar för tre patienter. Skitkul!

Hur som helst, var återigen inne på bilddagboken och får se vaddå? Jo, en viss någon jag känner stå med ciggen i högsta hugg och ölen i andra. Saken är, att jag hade inte brytt mig i vanliga fall. Om det gällt någon annan. Men när man känner personen utan och innan så blir det en helt annan sak. Varför vill man förstöra sin kropp (syftar mest på ciggen nu) bara för att verka cool? Det är så jävla löjligt, blir vansinnigt irriterad. Och att få svaret när jag frågar 'Varför har du börjat?' 'Ja varför inte?' Herregud. Så jävla synd att en så fin människa ska förstöra sig själv på det viset.. Och ja, det ligger mer bakom. Men jag blir ledsen. Trodde aldrig att den här personen skulle falla...

Ha det bra de sista dagarna innan den jätteroliga skolan början,
det ska minsann jag ha!

30 oktober 2008

Självdestruktivitet på nätet


Jag har funderat lite på det Emma skrev om den 14-åriga tjejen på Bilddagboken. Man hör ofta att många barn och ungdomar mår väldigt dåligt och ett sätt för dem att kommunicera det är att använda sig av Internet. Tyvärr kan det bli så att just självdestruktiva tendenser ofta "smittar" dvs man får uppmärksamhet på ett sätt som nästan leder till en tävling i vem som mår sämst när det bästa så klart hade varit att man skulle få uppmärksamhet för något annat man är bra på.
Jag lyssnade på ett föredrag om ungdomar och Internet för ett tag sedan. Föreläsaren sa att det just nu finns en sida på nätet där en kille har nedräkning till den dagen han ska ta sitt liv. Kring det finns det ett jättestort engagemang bland ungdomar för att försöka få reda på vem han är så att han ska kunna få hjälp så att han inte ska förverkliga sina planer. Det finns positiva krafter också.
Jag läste på BRIS hemsida
om vanliga mail som de får och hur de har svarat på dessa mail. Väldigt intressant läsning! Det kanske är en idé för ett projektarbete? BRIS har också gett ut idolkort på kändisar som barn. Visst är han söt?
(Bild från www.bris.se)

29 oktober 2008

Nej nu jävlar..

Hej.

Jag var inne på bilddagboken och kom av en ren slump in på en fjortonårig tjejs sida. Och jag ställer mig frågan, när blev samhället så jävla (ursäkta språket) kört i huvudet att det numera är okej att flasha med sina psykiska problem och ärriga armar? Jag förstår inte hur någon i världen skulle vilja visa det. Och ja, jag förstår att när det gäller vissa så är det ett rop på hjälp men helt seriöst, vissa är fan bara ute efter uppmärksamheten. Och dom får det! Jag blir om möjligt ännu mer ballögd när jag läser kommentarerna denna tjejen hade fått, massa positivt från sina vänner men alltid samma svar 'haha nej jag är så ful' 'nej jag är inget bra'. Över typ, två år. Är det så jävla svårt att inse att ens närmsta inte alltid är fulla av skit? Och detta var typiskt en sån tjej som man nästan kan känna att hon gör det enbart för att få positiv feedback. Herregud, det var en som hade berömt henne för att hon la ut bilder där hon skär sig! ndskvjdnkvjnbdkfv. Kom igen!

Bedömningen gick för övrigt dåligt, och min idiot till handledare tycker att jag ska ta igen på fredag också. När varken hon eller den andra är där. Nu ser vi meningen med det eftersom kommunikationen med dom jag har gått med står på noll. Jag är så upprörd att jag får ont i magen. Satans..
Däremot så skulle jag vilja prisa Kerstin, gud vilken lärare! Snacka om att bry sig. Till skillnad från en viss någon i en viss kurs vi hade förra året.. Har bara positivt att säga, och hon fick mig att må så mycket bättre.

Så för att sammanfatta detta fina inlägget, samhället är sär och Kerstin är jäkligt bra.
Hejdå.

No comments

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3647871.ab
Trick!!

Tja allihopa. Jag vill att alla som läser mitt inlägg ska göra som jag säger till.

Jag vill att ni säger ett ord. Ni ska säga lampas jätte många gånger och så fort så möjligt!

Nops vill jag att ni ska säga också jätte många gånger och så fort så möjligt!!

Alla ni som har provat de vill jag att ni ska kommentera de ni har gjort.

De e skoj. Prova på :D


Tack o hej leverpastej!!

28 oktober 2008

Snabbis

Hallåhej.

Detta får bli ett kort inlägg, vill egentligen bara framföra en sak och det är att alla som har möjlighet till att köpa (läs ladda ner) Barry White's album, Gold, do it! Hans röst är så sjukt, underbar. Massa plus.

Annars är det en månad idag, iih. Fick ett blommogram hemskickat till mig idag. Var en fin röd ros med en liten nalle och ett kort till. Made my day! Vet inte hur bilden kommer lägga sig men hoppas ni ser, för som sagt så blev jag sjukt glad.

Nej, nu är det snart läggdags. Upp snuskigt tidigt imorgon, typ innan fåglarna vaknar. Fint.

Ha det bra!

27 oktober 2008

Hakuna µatata!!

Hakuna µatata,

de är ord som är bra

Hakuna µatata,

gör att man blir glad

Inga bekymmer,

µan är lycklig var dag.

Är en härligt fri,

filosofi.

HAKUNA µATATA

Tack o hej leverpastej!

I cried for you on the kitchen floor.

Godmorgon!

Här sitter jag och ska snart kila och göra mig klar, har ju fortfarande praktik tills på torsdag. Jippie! Typ, nej.. Fast jag ska inte pipa egentligen, för jag trivs där. Och är faktiskt ganska pepp på att jobba idag. Har bara kvällsturer nu, ska dock se om jag kan byta torsdagen till en dag istället. Kanske man hinner njuta lite av lovet i alla fall.

Och vad händer när praktiken är slut då? Jo då ska jag ha kalas! Yeeey. Är visserligen apdrygt att fylla år på måndagen skolan börjar igen men vadfan, äntligen 18. Och på tal om att fylla år, GRATTIS SABINA. :D

Oh well, ha ett bra lov.
Hajdo.

26 oktober 2008

Jag av alla :D
-
Igår som vissa av er vet så var jag på min kusins bröllop. NEJ jag hittade ingen kille men JAG av alla fångade den underbara buketten som bruden kastade. Jag blev såååååå glad. Jag slängde bort alla tjejer runt om kring mig även killar och fånga den.. Så förberedd er.. snart blir det en ny brud i klassen!
:D:D

Vintertid

Har ni kommit ihåg att ändra klockan till vintertid? Idag är en sådan där söndag när man inte vill ut. Regn och blåst. Tänkte tipsa er om bloggen som jag har i Engelska A med ettorna, om ni har lust att läsa lite på engelska. De har skrivit om filmen What's Eating Gilbert Grape plus att jag har skrivit ett antal inlägg där om lite av varje. Vill ni kommentera, gör det på engelska, and please be nice, writing in English takes courage as we all know :) Enjoy! www.english0809.blogspot.com

24 oktober 2008

SLUT

Det känns som om jag har blivit befriad! :D
Inte för att det har varit tråkigt men jag har tyckt att det var väldigt jobbigt speciellt att jag jobbat kvällar för det mesta. Är väldigt nöjd med min bedömning :D

Vi är inte de enda...

I dagens Sydsvenskan fanns en notis om fyra gymnasieelever på Sundsgymnasiet i Vellinge som bloggar om sitt sista gymnasieår. Låter det bekant? Jag blev nyfiken och gick in på Sydsvenskans hemsida för att hitta artikeln. Klicka här för att att läsa den och här för att komma direkt till elevernas blogg.

22 oktober 2008

One wish


Generation fett :O



Ikväll hade jag tänkt att se på tv3 på en intressant "dokumentärserie" som heter "Generation fett". Många av er har säkert redan sett på programmet och jag vet att flera har starka åsikter om personerna i just "generation fett". Därför tänkte jag bara nämna mina åsikter lite snabbt. Jag tycker det är sjukt att man vill riskera sitt liv för att bli så stor som möjligt. Inte för att det inte är vackert utan för det är direkt livsfarligt. Men å andra sidan så finns det många som hyllar supersmala modeller och det är minst lika livsfarligt att svälta sig själv som att äta för mycket. Jag tycker dessutom synd om många i programmet. Även om man kanske i många fall får "skylla sig själv" för att man är tjock så tror jag inte många vaknat en morgon och tänkt "Nä, men om jag skulle se till att väga en 250 kilo inom ett år. Det låter som en bra plan!" :O
Men iallafall ikväll ska det handla om alla skolbarn är som överviktiga. Problemen är alarmerande – en hel generation riskerar att dö i förtid av fetmarelaterade sjukdomar. För att försöka göra något åt problemen har de styrande politikerna i staten presenterat ett kontroversiellt lagförslag, undra hur det går till? Låter intressant men samtidigt så kan man tycka synd om dem att behöva leva som en överviktig barn, undrar även hur stora barnen kommer blir som vuxen? Eller om dom nu kommer leva så länge?
Hörreni, glöm inte och tittat på den dokumentärserien!
ha det gott, byebye.

Min Praktik

Hejsan.. Sukii här, har haft min laptop på lagning så jag har inte kunnat skriva på Bloggen, men nu såå..
Ska kanske börja med att hälsa på Åsa min svenska lärare, alla från min klass och alla bloggläsare..HEJ PÅ ER ALLA :)
Som alla har förstått nu så e vi på praktik nu men det e nu vår sista vecka :( kommer sakna min handledare.

Lite kort om min praktik resa.. för min del så praktiserar jag på ett LSS-boende för jag valde socialpsykiatri och då får man praktisera inom detta. Först tänkte jag va fan har jag gett mig in på och tankarna flöde angående hur brukarna skulle va och hur personalen skulle va mot en..Men när allt väl började så va det inte så “farligt” som man kunde tänka sig, personalen är hur trevliga som helst, och brukarna är också rätt så trevliga men vill helst va för själv så man kan inte få någon bra kontakt med dom som tex på ett äldreboende där de äldre ser fram emot och få talas vid, men de kan hända att dom också kommer

Första veckan fick jag praktisera på ett Lss-boende med personer som har autism, men pga. En person så kunde jag inte va där, för hon tyckte att ha en praktikant skulle inte kännas bra. Men så fick jag byta till en annan Lss-boende där det finns brukare med missbruk av alkohol, droger och självmedicinerar sig, drabbad av schizofreni och personlighetsstörning, så de har många sjukdomar som man får se hänsyn till.

Min mentor har varit och häsat på för att göra en halvtidsbedömning och de gick bra, och så ska han komma igen på fredag för att den här gången göra helbedömning, det ska nog också gå bra..får man hoppas:D

byebye
Tja

Har bara fredagen kvar och sen så e det slut med apun. Och då börjar vi skolan igen och börjar med läxor o prov och det kommer att va mycket jobbigt eftersom det är sista året. Mycket stress!! Men jaja.. ingen fara alla kommer och klara sig inga bekymmer!
ses imorgon!

Tack o hej leverpastej!!

20 oktober 2008

The Killers

Godkväll!

Sitter just nu och installerar mina sims, haha! Underbart. Har hållt på i drygt 1 ½ timme och mitt tålamod förvånar mig. Well oh well.

Praktiken går väll helt okej. Fick massa beröm förra veckan och fick gå redan klockan ett i fredags. Var duktigt skönt. Blir så mycket roligare (och lättare) att jobba när man får höra att man gör ett bra jobb.
Däremot så vände vinden idag, en av mina sex handledare ringde till Kerstin för att boka tid för den sista bedömningen. Fick en tid den 29e.. = jag ska ta igen fyra dagar på novemberlovet. Jäklar vad glad jag är. Mhm. Tycker det är fel, för jag känner att dom inte kommer kunna bedömma mig bättre för att jag är där fyra dagar till, jag menar, hur ska sex pers kunna bedömma en elev rättvist? Känns inte bra alls, och det känns som betyget kommer bli sjukt dåligt just därför att ingen tagit på sig ansvaret för mig. Och jag har varit duktig. Åtminstone om man jämför med mina förra praktiker.

För att slå in lite annat i praktikbloggen så kan jag ju meddela att jag var i huvudstaden i helgen. Så himla mysigt! Älskar Stockholm. Är verkligen min stad, känns mycket mer som hemma än Malmö. Fast det kanske beror på att jag bor i Malmö, haha. (; Hade iallafall hur trevligt som helst, träffade föräldrar och gud vet vad. Var riktigt nervös men fick bara positiv feedback, haha! Känns skönt att ha det avklarat åtminstone. :) Längtar redan tills nästa gång jag ska dit, iih!

Hoppas alla har det bra, nu ska jag fortsätta med mitt sims.
Hajdo!

p.s. jag har köpt ett rosa band jag med, minsann. :) d.s

17 oktober 2008

BRÖSTCANSER FONDEN



Vill bara säga att jag tycker att all som kan ska stödja bröstcancer fonden.

Det finns verkligen människor som behöver det. Själv har jag två stycken rosaband och idag köpte jag två till, ska köpa en till så de blir 5 :)

När du köper ett rosaband eller något annat med rosabandet går 10 Kr till bröstcancer fonden.

-






Hej allihopa :)


Igår var jag inte på skolan så jag såg ingen av er som jag brukar på torsdagar. Jag var hemma och skrev en uppgift till kursen jag läser på Malmö högskola. Den handlar om språk, kulturmöten och andra intressanta saker. Annars följer jag fortfarande min tennisstjärna Rafa, såklart. Han vann igår och ska spela ikväll igen. Har inte den här praktikperioden varit LÅNG?! Hoppas att ni orkar till slutet och att ni får några dagars ledigt på novemberlovet sedan.
Tänkte göra om layouten snart i bloggen. Kanske dags att prova bakgrunden som liknar ett gammaldags papper nu? Minns att några ville ha den. Idag köpte jag en svart basker med en glittrig stjärna på. Aim for the stars, girls!

14 oktober 2008

Om bloggande i allmänhet och den här bloggen i synnerhet

Spännande det här med bloggen och dess potential för utveckling! Jag är som sagt nybörjarbloggare själv och tyckte att det kunde vara ett kul sätt att använda den i svenskämnet, men bloggen kan såklart bli mycket mer än så. När man har startat den lever den liksom sitt eget liv helt beroende på vilka inlägg som görs. I början kan det vara nyhetens behag som gör att många vill skriva och göra bloggen till "sin". Därefter blir bloggen som ett förhållande: man måste vara aktiv och underhålla det/den för att det ska funka! Den fasen är lite jobbig och kräver ansträngning.

Syftet med bloggen är att skriva om hur det är att gå sista året på OP och jag bad er att logga in och skriva om hur ni har det på praktiken eftersom jag inte ger några svenskuppgifter då. Många har skrivit andra inlägg också vilket jag tycker är jättekul. Bloggen utvecklas i sin egen riktning :) När ni kommer tillbaka kommer jag att ge uppgifter kopplade till svenskan, men jag vill gärna att ni fortsätter skriva om det ni tänker på, det ni upplever och det som känns viktigt för er. Det krävs mod att skriva om saker som är viktiga för en själv och som berör en. Man öppnar sig för en "okänd" läsare och man riskerar att få negativa kommentarer. Samtidigt kan man få så mycket tillbaka från andra om man vågar dela med sig. De bästa lektionerna vi har haft i svenska är när jag har valt ut citat ur era egna texter och ni har fått kommentera dem. Ni har alltid gjort det jättebra och kommit med fantastiskt mogna och insiktsfulla kommentarer. Bloggen är en fortsättning på de lektionerna, så välkomna att dela med er, alla bloggare :)

13 oktober 2008

Jag och Weese

Imorgon ska jag och Wesse vara tillsammans på min avdelning och på onsdag sk avi vara på hennes. Undra hur det kommer att gå.. antingen så för jag ig i betyg eller så slängger min handeldare ut mig :p. Man vet hur det är när vi är medvarandra. Annars har det gått bra på praktiken den är ju snart slut, tack för det. Har varit ledig i helgen och idag. Vi har haft lite olika att göra på avdelningen men mest andningsbesvär, så nu kan jag det utantill hmmm...:S

11 oktober 2008

Verkligen inte nöjd!

Önskar jag kunde vara nöjd som många andra med praktiken.
Av olika orsaker så har jag sjukat mig några gånger och måste därför ta igen detta på en helg + novemberlovet (sådär mindre roligt).
Min handledare jobbar halvtid och därför måste jag gå med annat folk, tycker att skolan borde ha mer koll så att man kan få en handledare som jobbar heltid, blir alltid problem med timmar och bedömning annars.
På en annan av våra praktiker så hade inte ens min handledare en handledar utbilding, resultater av detta blev att jag var jätte nära ett IG i hela den kursen.

Min handledare tog kompledigt i fredags klockan 11, vilket gjorde att jag fick vara kvar till klockan 16. Sen nu har hon långledigt lördag, söndag och måndag. Fick jag ledigt en dag? Nä ska jobba hela denna helgen + hela nästa vecka. Vilket man inte får enligt vår lärare (får endast jobba 5 dagar i rad), jag kommer jobba 8 dagar i rad nu utan ledigt. Hon tyckte även att det var en bra idé att ta igen på novemberlovet (även om jag har planer, vilket hon bad mig avboka).

'Nä är verkligen inte nöjd alls!

8 oktober 2008

hej om man inte tar enskilda imorgon kan man ta det någon annan gång ??
jag har det bra på min praktik !!!!!!! jag har fått assisterat mer nu det är väldigt roligt :)
Haaallohej.

Skulle egentligen varit på praktiken idag men eftersom jag är så otroligt skicklig så har jag lyckats få en inflammation i båda mina knäleder. Är åtminstone vad jag tror. Underbart härligt! Eller inte.. Ringde iallafall dit och bad om att få ta igen dagen någon helg. Vilket jag fick. Är ganska synd att mitt sällskap bara kommer ner på helgerna annars hade jag kunnat ta igen alla mina missade dagar då istället för på novemberlovet. Meeen men. Trivs jäkligt bra där så gör mig inte speciellt mycket. (: Är så himla skönt att kunna säga det, att jag trivs. Sista praktiken och den första jag tycker om. Finfint!

Annars skulle jag vilja såga vårdcentralen lite.. Förstår inte varför all personal (nästan all) måste vara så jvla nonchalant! Bete sig som att de är så mycket bättre än alla andra. Blir duktigt irriterad.. Och hur kan Gullviksborg inte ha någon tolk?? Vet inte hur många gånger jag varit där när någon som inte kan göra sig förstådd på svenska gråter av smärta och ingen bryr sig. BLIR VANSINNIG. Nej, Gullviksborg är bara ris för mig. Usch.

Föriövrigt var det några balla snubbar som försökte bryta sig in i vår bil igår. Slog sönder passagerarrutan. Äckliga människor. Vartfan är samhället påväg?


Hajdo.

Jaha,

Nu var det en ny dag. Ska ner till min praktik snart. Har varit ledig i två dagar så det känns lite jobbigt att börja jobba igen :( Men min lärare kommer förmodligen i dag efter hon varit hos Farah så jag hoppas det ska gå bra! Ja, imorgon så är det fotografering, får se hur det går.
Är det någon som vet om vi ska ta enskilda också eller är det bara klassfoto??
Jaja vi hörs ;)

7 oktober 2008

GRATTIS SAMRA PÅ FÖDELSEDAG!!
PASSA PÅ O SUPA IHJÄL DIG :P:P:P
HAHAHAHAH.. SKOJA
HEJ!!

Shiit de va ju länge sen jag inte har varit inne och skrivit. de har hänt mycket o många har börjat komma igång o vissa har tagit över bloggen. ;) men jag sitter på apun och är jätte glad och mycket nöjd. Jag har fått så bra omdöme mycket mycket nööööjd!!!

Tack o hej leverpastej

Benmärg...



Hej op3a har värkligen inte hunnit med att blogga de sista dagarna hade praktik hela veckan fick av den bara en dagsvila trist!!.. Har varit med om en liten 3åring flicka som hade sina XX 46 kromosomer men va typ "pojke" i underlivet!!! jag vet det låter hemskt hennes mamma fick fel recept på en medicin när hon va gravid i 2:a månaden i irak och som påverkade hennes foster vid födseln. Flickan fick göra en MR(magnetröntgen) i underlivet.


*Kontrast medel ska sprutas för man ska se extra bra i kameran


*MR kameran är en stor magnet med hål i där barnet ligger


*Undersökning ska vara under narkos( barnet ska vara sovande)


*Viktigt att inte ha med sig metall inne i rummet

6 oktober 2008

Ny säsong av ER

Om 5 minuter börjar den nya säsongen av ER - eller Cityakuten - på TV3. Jag som inte vet mycket om verkligheten på ett sjukhus tror att det går till som i serien... Ni vet bättre. Nu börjar det! Ciao.
nu är det var fjärde vecka ute på apu. som sagt allt går väl och jätte fint jag utvecklar mig varje dag:). idag sjöng alla personalen i klinken för mig efersom jag fyller 18 år idag, det var jätte roligt:) och fick sluta litte tidigare;)

5 oktober 2008

Glömde länka till Kenzas inlägg

Om någon vill läsa Kenzas inlägg som jag nämnde innan så finns det här Ganska befriande att läsa att hon inte enbart skriver om mode och fester, tycker jag.

Höstväder och bloggboom


En sådan här dag med skånskt regn och blåst kan man undra om resten av mänskligheten har dött ut, eller om de bara gömmer sig inomhus?!
Jag läste precis en artikel om bloggarnas inflytande i samhällsdebatten och att många "privatbloggare" nu har fler läsare än etablerade nyhetsmedier. Den utvecklingen har kommit ännu längre i USA, men är på gång i Sverige också. Läs artikeln här: http://www.e24.se/branscher/reklammedia/artikel_759165.e24 Det står bland annat att när Kenza skrev om familjeproblem fick hon 1000 kommentarer, något som t ex en dagstidning bara kan drömma om. Ska bli intressant att se hur "bloggosfären", som det kallas, utvecklas den närmaste tiden. Vi är ju med i utvecklingen eftersom vi också bloggar :)
Bilden är från Coney Island, New York, när jag var där förra sommaren.

4 oktober 2008

Fel linje?

Börjar faktiskt undra om jag valt fel linje. Känns inte riktigt bra på något sätt.
Klart det är kul att jobba med människor och så, men jag är ändå tveksam till att jobba med detta i framtiden.
Att jobba på äldreboende/demensboende, NEJ tack. Tycker bara synd om de äldre, hur de verkligen lever efter klockan. När det är frukost vid 9, så sitter dem vid bordet klockan 9. När det är lunch vid 12-13 så sitter dem vid bordet EXAKT i tid (är man då sen med maten så börjar det klia i fingrarna på dem). Sen att behöva avleda dem när de får för sig att dem inte bor på boendet och ska åka hem är ingen höjdare heller.
Sen att behöva jobba med aggressiva människor, att man får sig värsta smällen i huvudet när man ex: ska ta på dem strumporna (visst vid demens kan de inte hjälpa det alltid, men jag jobbar för att hjälpa dem och när dem inte förstår det så blir ju inte mitt jobb speciellt roligt).

Sen arbetstiderna är ju redan skiten, att börja jobba 06.45 (sådär tveksamt roligt), sen ibland när man börjar jobba klockan 13-21.30 så är hela dagen förstörd + att man får en PISS lön för allt arbete man gör.

Nä mycket gnäll idag, men men!

3 oktober 2008

Hej!

Hejsan alla det var länge sen man skrev här ju, haha upptagen med skolan o apu o sen kommit hem helt slut inte orkat med nåt, på så sätt har det inte blivigt mycket av datan. Idag är man ledig =) men jobbar helgen med Mik-Mik aja vi får väll se hur det går ;) haha

Idolfavoriter

Nu har jag hittat mina favoriter i Idol. Om jag hade varit 15 hade jag varit dödsförälskad i den här killen. Jag gillar hans inlevelse, coola attityd och androgyna utseende. Ordkunskapsfråga: vad betyder "androgyn"? Räknas in i svenskbetyget ;)
Bland tjejerna är det här min favorit. Hon kommer från min hemstad Nyköping, men det är inte enbart det som gör henne bra. Vilken mogen röst hon har för att vara 16 år. Häftigt att kunna sjunga så. Trevlig helg på er och kommentera Jiiis inlägg om fotograferingen!

FOTOGRAFERINGEN

Eftersom Ingen har sagt någontig gör jag det.
KOMMENTERA SÅ ATT ERA ÅSIKTER KOMMER FRAM!
Ett speciellt tema. Beauty Sjukhuset. Dvs. att i vår klass händer det mycket med naglar, ögonbryn, mustasch mm. Tanken är att vi ska symbolisera vår klass. Alla ska ha sjukhuskläder men vi ska få in frisör saker; sax, kam, tråd, smink, sidenband, locktång mm. Tänk själv vad ni vill ha med och ta med det. Men som sagt kommentera.

2 oktober 2008

hellooow =)

Sitter här och somnar snart framför datorn. Imorgon är det skola som är tråkigt och drygt. Men ändå skönt att komma ut från praktiken lite.
Har det väldigt bra på praktiken. Jag trivs väldigt bra med alla mina arbetskamrater som är jätte snälla, speciellt min handledare. Alla patienterna är olika, vissa är sociala och roliga medans andra är tystlåtna och arga för omgivningen som dem har. Har fått en syn över hur olika psykiska patienter kan vara och bli. Väldigt intressant och kul. Ska ner på akuten på fredag, kommer bli spännande.
Nu ska jag sova och vila ut!

Höres, chingeling!

1 oktober 2008

HURRA för bloggen

Tänk att vi skrev 111 inlägg bara i september! Det är nästan 28 inlägg i veckan och då ska man veta att vi startade bloggen den 5:e så vi hade inte hela månaden på oss. Målet för oktober blir att slå den siffran, såklart. Tack alla flitiga bloggare för era intressanta inlägg och fundera gärna på hur vi ska kunna utveckla bloggen ytterligare:) Jag väntar bara på att ni ska komma tillbaka från praktiken så att jag får lov att ge skrivuppgifter igen... Praktiken är för lång!

tråkigt

Hej sitter iskolan ..och gör uppgifter i social omsorg kommer sommna vill gå hem !
Är inte på praktik så därför får jag sitta iskolan
PUSSHEJ