31 januari 2009

Tja på er!
Kan tyvärr inte sova fast än jag är jätte trött och har det så himla tråkigt. Men sedan så börja jag googla och såg desse underbara bilder. Så härligt och resa till ett sådant ställe och slappna av. Slänger all skit bakom sig och roar sig!! AAAA.. tänk! =D



Hawaii + bilden med solnedgång är också i Hawaii.


Tunisien
Bilderna tagna från www.google.com

30 januari 2009

Uppgift N.5

Callin' you av Outlandish.


Callin' you är den låten man ska lyssna på då man är behov av gud. Inte bara de utan då man känner sig dålig och tvivlar på saker och ting inom livet, då är det "Callin' you" som ska sättas på. Handligen av låten är att vad vi än gör, vad vi än känner och
även om man känner sig ensam, så är man egentligen inte det och det är vad låten får oss och känna. Att vi ändå har någon bredvid oss, som ser oss, som känner oss mycket väl, som lyssnar på oss och leder oss till de rätta i livet. Men att ändå ska vi kunna ta ansvar själv och ställa allt till de rätta fast än att vi inte har någon lust eller ork. Och det är då vi ser att livet är elakt mot oss fast än att den inte är. De är bara vi som får den och se ut så.

Men med gud och våra böner som vi ber till gud kommer allt och funka igen och vi förbättrar oss. Sedan ser man all de goda i livet med hjälp av gud. Outlandish sänder budskapet till lyssnaren på rätt sätt, med orden, rösten, deras själ, tro och den härliga musiken.
Och man lever sig in i deras musik, de är inte bara en massa bajal utan det är verklig musik som sätt sig i benmärgen på en. Och har verkligen ett budskap som betyder något.



"I don't need nobody & I don't feel nobody,I don't call nobody but YOU all I need in my life"
"Jag behöver ingen & Jag känner ingen, Jag kallar inte på någon annan än DIG det enda jag behöver i mitt liv" Som sagt att vi är behov av gud. Vi vill ingen eller något än bara gud. Gud känner oss som mest, gud är den som lyssnar på oss, känner till våra hemligheter, vet var vi gör och vart vi går. De ända vi behöver vid hjälp och icke hjälp så är det bara DIG GUD. Jag är en sådan person, den ända jag kallar på är gud vart jag än är vad jag än gör så är det DIG. Eftersom jag vet att gud lyssnar på mig och kommer att acceptera och hjälpa mig.
"Even though you never let me down and always are by my sideFor all the times I've failed and hurt you deeplyBetter later than never to give you a 1000 apologies I'm shouting silently, callin' you, I'm listening to you, I'm tryin'You nourish me"
"Även om du aldrig svikit mig, och alltid är vid min sida, för alla dom gångerna jag misslyckats och sårat dig djupt, bättre sent än aldirg att be om ursäkt 1000 gånger, jag skriker tyst, kallar på dig, jag lyssnar på dig, jag förösker, du ger mig energi"
Jag har själv svikit gud och har misslyckats med många saker. Och bett om ursäkt många gånger så att de inte går att räkna. Men de är vi människor vi tänker inte, vi tar inte allt på allvar och tar eget ansvar. Pga vår svaghet är vårt rop till hjälp DIG GUD! Efter allt vi gjort och sårat dig så är du vårt största behov. Ibland då jag får ig på vissa prov som ber jag till gud att ersätta de ig:et till något bättre. Och jag får jag tillbaka min energi av DIG, av din godhet, trygghet och av din hjälpsamhet.

"Callin' you"
"Kallar på dig"
Det är de vi människor gör, vi kallar på dig!!



Jag valde denna låt för att den är väldigt betydelsefull! Och den har verkligen satt sig i benmärgt. Nu medans jag skrev denna text om låten så har jag insett hur mycket jag är behov av gud. Mer än vad jag trodde. Låten levererar budskapet och orden är verkligen betydelsefulla. Guldvärda är dem. Vi alla eller dem flesta dem som tror på gud är behova av gud men dem flesta inser inte det, men hoppas på att dem verkligen lyssnar på denna låt och tänker efter vad orden betyder, ord för ord. Jag kanske är fast vid den låten och har den tanken av gud och vår behov till gud kan ju också bero på att jag är religös.
Alla är olika och kanske kallar på någon annan än gud. Men för mig I don't call nobody but you!



Kååh, hoppas det var OK att jag la in klippet. Kolla in Per Gessle 1981!!! Gud, vad jag tyckte att han var snygg då! Jag var 7 år :)
Vad kul att se den videon igen. Den är från Mjölby Folkets Park, haha. Snacka om tonårsidoler. Låten håller fortfarande. Den ger mig riktig fredagskänsla :)

Äntligen.

Efter många om och men, sjukdomar och reperationer av datan och dens internet har jag ÄNTLIGEN lyckats! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag inte varit aktiv den senaste tiden, men framöver kommer ni också se inlägg från min sida. Ska kila iväg och passa ungar nu. Ha en trevlig helg allihopa!


PEACE.

Uppgift 5.

När vi två blir en - Gyllenetider.


"Jag vill känna din kropp emot min" är en fras som ständigt återkommer vid varje refräng i en av Gyllenetiders mest populära låtar. Textens innehåll handlar om kärlek då det tydligt framställs att det är väldigt svårt för många människor att uttrycka sina känslor samtidigt som man ändå hoppas på det. Per Gessle är en person som, genom enkla låttexter, får fram sina budskap där många människor känner igen sig i. Man får också en inblick i hur han tänker och hur många människor ställs inför liknande situationer.


Att ständigt stöta på folk utan att gå vidare och utan att ta nästa steg är typiskt och väldigt lätt för oss människor, men som det hävdas i texten "Men det är så svårt att säga till nån, vad man egentligen tycker och tänker om nån" är en del av texten som är skriven med sanning bakom. Många människor har det lätt för sig att vara sociala och pratsamma men när det kommer till kärlek och känslor blir de mer tillbakadragna och håller hellre i sina känslor än låter dem flödas. " Det blir mest en massa prat" är också ett tydligt tecken på att människor är rädda och pratar på om annat istället för att ta sig i kragen och berätta för "den utvalda" vad den egentligen tycker och tänker om den.


Textens innehåll framställs som att jaget har det väldigt svårt att uttrycka sina känslor men har ändå en dröm om att "känna någons kropp mot dens". Personligen tror jag att jaget har varit med om ett förhållande som slutat olyckligt och därför har det väldigt svårt för att öppna sig. Samtidigt som personen döljer sina känslor har den fortfarande förhoppningar om kärleken inom sig, men att det kommer ta tid för att öppna upp sig för någon.


Melodin och texten sätter sig lätt i mitt huvud och kan snurra omkring där länge, kanske för att texten påminner mig om mina egna känslor och synen på kärlek? Att inte veta vad man vill eller att inte våga ge sig på något känslomässigt är ett tufft dilemma som många står inför, tar man inte chansen och den flyger förbi kommer det kanske inte någon annan. Istället för att leva det liv som det bara finns ett av, hindras många av rädslan för att agera utifrån sina innersta känslor där resultatet tyvärr kan bli undergången för många.

Inga ord...

... kan beskriva den här mannens vilja och fighting spirit!!! Rafa är i FINAL i Australian Open.
Grattis, chico. Love ya lots!

Bild: www.sports.yahoo.com

29 januari 2009

Sammanfattning av uppgift 5

Nu har jag kommenterat uppgift 5 så ni får gå tillbaka i bloggen och läsa. Era texter blir bättre hela tiden, men det finns fortfarande saker som vi kan slipa mer på. Allas texter har flera förtjänster och jag har beskrivit dessa + att jag har gett förslag till förbättringar som jag brukar. Fråga gärna om ni undrar vad jag menar.

Ett förbättringsområde är att våga citera den texten som ni analyserar lite mer, annars finns risken att er analys uppfattas som för allmän, d v s inte kopplad till just den låten, och att enstaka citat mest känns "inklistrade". Citaten måste väljas för att förstärka och förklara det man påstår om låttexten och citaten ska smälta in i analysen, helst både layoutmässigt och innehållsmässigt. Den som har lyckats bäst med det den här gången är Emma. Titta också gärna på exempeltexten en gång till för att se hur jag menar.

På tisdag kl 9:30 har vi äntligen svenska igen. Då ska vi skriva ett brev till rektorn, hade jag tänkt. Vi ses!

28 januari 2009

hello, idag hade vi bara projektmöte i typ 20 min sen var det inget mer i skolan onödigt att gå dit men ja man är ju tvungen.

27 januari 2009

Kommentarer

Jag kommenterar uppgift 5 så fort jag hinner!
Saknar några fortfarande. Ni vet vilka!

26 januari 2009

då hade vi bara en lektion idag efter en helg känns skönt faktiskt hade ingen etik idag den är flyttat till på fredag istället när egentligen har projekt arbetet att göra men det verkar inte som om någon av de lärarna bryr sig faktiskt iallafall det börjar kännas ont om tid till att fixa lite saker till studenten får kanske börja titta på lite saker redan nu som t.ex. kläningen =)

25 januari 2009

ÄNTLIGEN

åsa har bytt nu äntligen kom jag in visste inte hur du skulle få min text så jag bad jii sätta ut den så du kunde få den nu har jag bytt från mik-mik till pink

mik-miks uppgift

En låt som jag ofta brukar lyssna på är Alicia Keys - No one.

You and me together Through the days and nights I don’t worry cause everything’s gonna be all right People keep talking They can say what they like But all I know is everything’s gonna be alright.

Det finns dagar då alla känner sig jätte ledsna och inte tror att det kommer kunna bli som det har varit innan, men då ska man komma ihåg att allt kommer att fixa sig förr eller senare hur svårt det än känns.När jag lyssnar på denna låten så får det mig att känna att finns hopp även när det är som svårast.

Jag valde denna låten eftersom när jag mår rätt dåligt så brukar jag lyssna på låten och den får mig att må bättre faktiskt för det är ju så som hon sjunger don’t worry cause everything’s gonna be all right , var inte orolig för allt kommer bli. Trots att allt känns fel och svårt så ska man alltid tänka på att allt blir bra. Jag tycker om den så mycket med för det är en låt som jag ofta lyssnade på när jag var i mitt hemland och oftast brukade jag lyssna på den på vägen hem efter resan när jag var så ledsen för att lämna alla jag har där nere men den fick mig att känna att dagen kommer att komma då jag kommer få träffa alla igen.

Hej på er

Kul att alla har valt så olika låtar! :)
Mik-mik, jag har bjudit in dig igen i bloggen. Kolla din Hotmail.
Uppgift 5


Jag har tagit NÄR KÄRLEKEN FÖDS av Shirley Clamp.

Jag tog denna låt för jag tycker den är bra.

Jag har haft en kärlek i mitt liv men inte längre.

Så i början av texten NÄR KÄRLEKEN FÖDS så har den inget namn tycker jag att det stämmer på mig för man svävar på moln och allt blir lättare.

Man har en som kan hålla om en när man behöver det och man blir full av värme.

Om man då är ifrån kärleken så blir allt jobbigt och det ända man vill är att den ska komma tillbaka.

När man blir av med kärleken så är det tungt och jobbigt man vet inte var man ska göra eller hur man ska hantera det känslomässigt.

Man känner att man har blivit av med något stort och varmt.

Som från texten NÄR KÄRLEKEN DÖR VET DU VAD SOM FÖRSVANN.

Man vet vad som försvann men och man känner det om inget annat.

Man vill inte att det ska vara sant man vill fortfarande hoppas att det finns kvar.

Denna text för mig är både lite sann och väldigt sorgligt på samma gång.

http://www.youtube.com/watch?v=EtdBeXSCloE
Svenska Uppgift - Musik

Jag valde en bosnisk sångare vars namn är Dino Merlin och låten heter "da sutis"
Första gången jag hörde låten i pappas bil tyckte jag inte om den, jag tyckte den var för komplicerad men efter att jag hade lyssnat några gångerså fastna jag och nu lyssnar jag på den jätte ofta.

I början av låten så sjunger dem på arabiska
"Ente quavmi ente qulum fi hajati"
Det på svenska betyder
"du är mitt hjärta du är allt i mitt liv, i mitt liv"

Refrängen tycker jag är den bästa biten där dem sjunger:

Dobro je kad u zivotu za
nesto se boris, rukama stvoris
dobro je kad u zivotu
nekoga volis, neko te voli

Dobro je kad u zivotu
neko te sluti ti nekoga slutis
ali je nabolje kad u zivotu imas nekog
s kim mozes ovako da sutis

Vilket betyder: Det är bra när du kämpar genom livet
åstadkommer något med dina egna händer
det är bra när du älskar någon och någon älskar dig

Det är bra när du kämpar genom livet
och har någon som tänker på dig och du tänker på honom/henne
men den bästa delen av livet är när du har någon
du älskar som du kan dela tystnaden med

Vilket jag tolkar som att oavsett om du kämpar i ditt liv, du åstadkommer bra saker och du gör bra saker så är det i slutändan viktigast att du har någon som du älskar och som älskar dig tillbaka, någon du inte alltid behöver prata med eller vara så social med hela tiden utan bara veta att den du älskar och han/hon älskar dig tillbaka finns där vid din sida, föralltid. Genom mörka och goda tider!
Jag älskar låten för det finns mening i den, han sjunger om viktiga och realistiska saker och det var just det som fånga mitt intresse till låten.

Till Åsa:

Jag vill bara hälsa från Sandra A att hennes internet inte har fungerat på hela dagen och därför kan hon inte göra sin uppgift. Hon gör den så snart som möjligt.

Uppgift 5

Daddy´s Little Girl som sjungs av Frankie J.
Som betyder pappas lilla flicka och exakt som det låter är hon pappas lilla flicka som inte vill att hennes pappa ska lämna henne.
Frankie J har gjort en underbar låt som handlar om att en liten flickas pappa lämnar henne och hennes mamma.
Han och hennes mamma bråkar för mycket om saker och ting till slut flyttar pappa ut.

“He drops his suitcase by the door
She knows her daddy won't be back anymore
She drags her feet across the floor
Trying to hold back time to keep him holding on”

Tjejen där emot ber att han ska stanna vill inte att han ska åka,
hon är beredda att göra vad som helst för att han ska stanna vid hennes sida.
Hon ska städa sitt rum,
ska bli bättre i skolan, jag kommer och sköta mig jag lovar bara lämna mig inte.
Han fångade mitt intresse för denna låten direkt,
den är väldigt känslomässig och på så sätt rörde den mig första gången jag hörde den.
Detta händer mycket mer nu för tiden att någon av föräldrarna lämnar sitt barn.
Så jag tänkte om jag hade varit i den situationen hur hade jag känt mig vad hade jag tänkt då. Jag tycker att texten i låten förklarar väldigt bra hur en liten tjej känner sig när hennes pappa lämnar henne, hur hon tänker vid det tillfället.

And she says, "Daddy, Daddy don't leave
I'll do anything to keep you
Right here with me
Can't you see how much I need you?
Daddy, Daddy, don't leave


Uppgift numero 5.

År 2002 kom rockgruppen Saybia ut med ett album där låten 'The day after tomorrow' fanns med. Jag upptäckte inte den förrens 5 år senare men den fastnade ändå direkt. Jag var mitt uppe i en period där förbjuden och olycklig kärlek var huvudtemat och jag kände att jag själv hade kunnat skriva den. Låten handlar om att inte våga ta steget fullt ut och berätta om sin kärlek för den man älskar. 'They say that I'm a fool for loving you deeply, loving you secretly', som kan översättas 'Dom säger att jag är galen för att jag älskar dig djupt, älskar dig i hemlighet', men vem kan rå för sina känslor?

I låten ber han sin kärlek att berätta varför han inte kan andas när hon är nära, eller varför fåglarna sjunger när hon är i närheten av honom. Han tappar förståndet, blir döv, dum och blind, drunkar i förtvivlan när hon är där. Han skriker ut hennes namn när hon försvinner. Exakt så kände jag det, och allt jag ville var att skrika ut hur mycket jag älskade honom, hur vansinnig jag blev av att inte få berätta hur jag kände. Sören Huss sjunger med en sån känsla och inlevelse att även om man inte varit med om att känna såhär, så får man ändå en klar bild över hur påfrestande det är, på alla sätt och vis.

Låttiteln, som bara upprepas en gång, säger egentligen allt. 'I'll tell it all tomorrow, or the day after tomorrow.. I'm sure I'll tell you then'. Hela tiden velade jag fram och tillbaka, vågade inte ta det steget som kan kunde komma att förändra mitt liv. Jag skjöt upp det, och som "tack" mådde jag dåligt i flera månader, kände mig ensam och oförstådd. Jag tror att bakom all förtvivlan och ångest så finns budskapet att man måste ta steget fullt ut för att senare kunna se tillbaka och känna att man åtminstone tog chansen.

För att att sammanfatta det hela så valde jag denna låten för att den beskriver en jobbig period i mitt liv, då jag velade mycket fram och tillbaka. Där allt jag ville var att skrika ut hur mycket jag älskade honom, men valde att förbli tyst och därför må dåligt hur länge som helst. Denna låten betyder allt för mig, och nu, nu kan jag säga att jag älskar honom.


Tryck på bilden ( shift + klick, annars försvinner låten =o ) och sjung med!

Uppgift 5

“Sjung om studentens lyckliga dag” av Jussi Björning är en gammal traditionell låt som sjungs på Student dagen.
Jag valde den för att den betyder och kommer framför allt att betydda väldigt mycket för mig och er andra.

När jag hörde den fick jag en känsla som sa “SNART” Den väckte mig. Idag är det den 25 Januari och den 4 juni ska vi ta studenten. Vad har man hunnit gör egentligen och vad ska man hinna göra innan det är för sent? Prövningar som man har kastat fram som man egentligen kunde ha blivit av med för länge sen, eller ska man hinna planera för sin student. Man känner stress men gör inget åt det. Ok jag har bestämt mig när jag ska ha prövningen men inte anmält mig än. Varför skjuter man fram saker och ting? Mitt mål är i dag att jag ska först och främst fixa mina betyg och att jag ska få en underbar student och att studenten inte är någon avslutning för VÅR vänskap. Vi vet att den kommer att fortsätta

Den 4 Juni 2009, om 129 dagar ska vi stå ute på skolans gröna gräsmatta, förhoppningsvis i solskenet, ska vi stolta och lyckliga stå uppe på scenen sjunga om studentens lyckliga dag, OCH FY FAN VAD VI ÄR BRA :D



weese

Åsa weese är jätte sjuk och har varit sängliggande sen fredags. Hon kommer därför inte att kunna göra uppgiften. Hon sa till mig redan igår kväll att jag skulle Tala om det för dig men jag glömmde bort det... :S bara så du vet om du undrar vart hennes uppgif är

Från Mik-Mik

Besartaa-s@hotmail.com,
ska mailet skickas till säger hon.

Analys Av " Al dhamer al araby" Den arabiska samvete

Den här låten kallas på arabiska ”Al-damer al araby” som översätts med svenskt ord ”Den arabiska samvete” som sjungs utav mer än 100 artister av arab världen, den är ungefär på 45 minuter, men jag har valt en del utav hela låten.
Den låten säger mycket både med orden och bilder om kriget som var då i Libanon, Palestina och Irak. Jag har valt den delen som både artisterna Shirin från Egypten och Saber från Tunisien som sjunger en del av låten.
I videoclipen nedan så har jag valt från minuten 1.44 som jag har översätt på svenska.

” Egentligen är människa en människa. Alla profeter är syskon. Musa, Jesus, Mohammed avslår aggression. Dem avslår människans frihet och väljer aggression. Gud Allah ger oss kärlek och vill att vi ska leva ifred. Folkets hjärta har dött, vi har nog glömt att alla araber är syskon.”
Mannen säger: det finns inget att göra, jag går över metallen. Jag vet inte var jag ska ta vägen.

Den här låten säger allt inom krig som man vill bli av med och låta barn och människor leva ifred. Så fort jag hör låtens ord så gråter jag, för mig är den väldigt sårligt.
Denna här låten berör mig genom orden och bilder.

Den här låten kopplar mig till alla som har dött under krig. Mina föräldrar har alltid visat mig bilder på kusiner och släktingar som har dött under kriget i Irak som är väldigt unga och som jag inte har träffat. Det känns väldigt sorligt men det är inte mycket man kan göra nu. Det gör jätte ont i hjärtat när man ser ett barn döende i gatan.

Uppgift nr: 5

"Bab am yebki" som betyder (Dören som gråter) på svenska. Den libanesiska artisten Assi el helani sjung den kännslofulla låten år 2006. Den låten betyder mycket mer än bara en låt som man hör som liknar varandra. Låten är en av hans mest populära låtar som han har sjungit. Den är så sorlig att en dörr blir ledsen för de som händer som gör att dören gråter därför heter den "bab am yebki". Låten fokuserar sig på hur det blir när man förlorar något man verkligen älskar från hela sitt hjärta och plöstligt vaknar man och de man älskar är borta, bara känslan att man har förlorat de viktigaste i livet gör ett stort djupt sår i hjärtat och kanske denna såren ALDRIG läks med tiden.






"Bab am yebki" sången är gjord till hans mamma som dör och allt blir hopplöst efter hans mammas död. Hon var allt för honom och när hon dog tog hon all glädje och skratt med henne säger han i texen. Att någons mamma dör är mycket sårligt och även dörren som inte har känslor som vi människor blir känslig och får tårar som faller ner när sånt sårbar händer, med den menningen vill han visa hur ont de gör när man förlorar något som är värt mer än allt annat man har.




Denne texten berör mig mycket mer än vilken låt som helst som jag har hört. Alla vi är någon gång beroende av våra mammor, när man var nyfödd barn eller när man håller på växa och lära känna livet, eller också när man är redan stor och klarar sig själv men ändå vill man känna sin mammas stora kärlek och slappna av när ligger i hennes kärleksfulla famn och glömmer bort all sorg man har och vill bara njuta av hennes kärlek som är lika stor som havet och tar aldrig slut. Denna låten gör mig dubbel så ledsen när jag hör den för den påminner mig om min bästa kompis som förlora sin mamma när hon var 9 år och jag kan aldrig glömma den dagen allt gick bara bort plöstligt, att komma från skolan och se sin mamma ligga död i sängen är något väldigt otäckt speciellt för en liten flicka som är beroende av sin mammas kärlek och nu är allt slut för henne och har bara dom vackra minnen kvar. Därför får jag ont i hjärtat när jag hör denne låten.

Fick Ångest!

Åsa jag har inte kunnat lägga in videoklippet från youtub i mitt inlägg, gjorde precis som du skrev hur man ska göra med utan resultat. Har försökt i en timme markera och klistra in men det bara kommer texten inte själva videoklippen. I need help!

Analys av ”En ny känsla”av Yatabtab!

”För mig räcker det att du bara säger, jag älskar dig, detta ord dödar mig” är meningen som upprepas i Nancy agrams(Libanesisk artist) låt En ny känsla, yatabtab(albumet). Låten handlar om kärlek och samhällsklass. Nancy agram är en smart artist, som samlar rösten, prestationen och lysande i ett. Hon sjunger för det mesta romantiska låtar men lättfattligt språk.

Genom hans konstiga beteende älskade hon honom, som tydde på hans kärlek. Vem har inte känt att någon gör konstiga saker för en? Små tecken som tyder på kärlek. Han hämtade en flygpapper som kunde nå hennes fönster, som gjorde att hon vaknade och snabbt gick ner för att se honom men plötsligt försvann han. En gång när hon träffade honom så pratade hon med honom men efter några minuter ansåg hon att han är stum och döv. Ändå skrattade hon och visade ett accepterade kärlek för honom. Allt detta tyder på kärlek mellan de. Vad hon menade med meningen i låten ”För mig räcker det att du bara säger, jag älskar dig, detta ord dödar mig” är att han inte behöver säga jag älskar dig med ord, han visade det genom teckenspråk och det blev hon glad för och lärde sig det också. Allt detta bara för att hon älskar honom, sånt är kärlek.


Samhällsklassen spelade stor roll i videoclippen och låten eftersom hon tillhörde den höga samhällsklassen och han under. Men ändå var det inte en stor sak för henne. Hon skulle förlova sig med en rik man som hennes pappa valt till henne, men i slutet av festen lämnade hon allt och alla och flydde till honom där han bor. Hon vågade fly från ett slott till en liten stuga, lämna sin familj, sitt rum och allt och ändå är glad för det. Man kan misstänka att hon inte var glad med allt hon hade och att kärleken var starkare än henne.

Det som berör mig i den texten/låten är hur hon beskriver hennes kärlek på ett så djupt sätt. Hon låter en gå i sin värld och bilda en fin bild av kärlek. Det djupa är att hon tar upp känslorna som var och en känner vid förhållande och som inte syns. Låtens och videoklippens budskap är att acceptera var och ens egenskaper och att inte genom små saker stänga sin dörr för, det kan ha en stor betydelse för ens liv. Han är stum och döv och ändå kunde de förstå varandra och älska varandra så mycket.

24 januari 2009

Åsa

Mik-Mik hällsar dig att hon inte har fått ett mail av dig

Analys av "Jag tyckte hon sa lönnlöv" av Jens Lekman.

”Hon sa att allt var lönlöst, men jag tyckte hon sa lönnlöv” är meningen som upprepas regelbundet under låtens gång. Jens Lekman skrev denna underbart vackra låt år 2003. Jens Lekman vet verkligen vad han skriver om när han beskriver kärlek, han använder så djupa och poetiska ord, men på något sätt så blir det ändå så enkelt att förstå. Han fångar lyssnaren genom den så fantastiskt äkta känslan han förmedlar, och den obekväma situation han skriver om är så lätt att känna igen sig i.

I denna sårbara text beskriver han känslan av att bli lämnad av den som betyder allra mest för honom: ” Vi pratade i timmar, dina tårar i mina lakan” beskriver att han bara var någon slags trygghet, en axel att luta sig emot. Han var inte så mycket mer för henne . I texten sjunger han om att hon tycker att hon är ful, och han inte förstår någonting, för att för honom är hon det vackraste, och att han har förlorat sig själv i henne. Det för fram att hon var allt för honom, och att han gjorde allt för att hon skulle känna sig säker. Texten får fram att hon behöver hans bekräftelse och att hon är svag, och därför behöver hon honom, men hon känner ändå innerst inne att föra honom bakom ljuset är så fel.

I refrängen : ” Hon sa att allt var lönlöst, men jag tyckte hon sa lönnlöv” får verkligen fram en sorliga känslan i texten, han förnekade faktumet att hon ville lämna honom, hon var ju hans stora kärlek, han trodde verkligen att dem hade någon extra. Han fortsätter sen: ” När hon reste sig för att gå, gick mitt hjärta aldrig i sönder” förklarar att han på något sätt visste att slutet var nära, han ville bara inte inse det, han visste innerst inne att något inte stämde och att hon inte ville vara med honom. Han blev tvungen att gå vidare.

Denna texten berör mig enormt för att den är så djup och det beskriver verkligen verkligheten, man kan inte rå för sina känslor oavsett vad. Det vackra är att han gör allt för henne, även om han innerst inne känner att något är fel, hon var verkligen allt för honom. Fint.

Rafa är tennisens Ninja


Rafa är vidare i Australian Open efter en riktigt bra match idag!!! Vamos chico!
Idag har jag varit på IKEA. Skulle köpa gardiner, men de var slut i den bredden jag skulle ha. Som vanligt när man är på IKEA kom jag ut med en massa saker ändå. Lärde mig också självscanningsystemet som de har i nästan alla sina kassor nu. Jag fattar inte vad som skulle gå fortare med det? Alla behöver ju ändå en kassörska som personlig assistent.
Bilder: www.sports.yahoo.com + www.sv.wikipedia.org

23 januari 2009

Nya bloggmallar

Jag surfade runt lite för att se om jag kunde hitta fler layout-mallar än de som finns i Blogger. Vi har nästan använt alla som är OK nu och vi vill ju att bloggen ska vara fin, visst? ;) Jag hittade en sida där det finns massor med olika gratismallar man kan använda: Allblogtools.com Kolla under "Browse all templates" för att se alla mallarna. Kom jättegärna med förslag på någon som vi kan ha nästa gång. Skriv vad mallen heter så fixar jag det. Jag har använt en därifrån till english0809-bloggen. Sen den HÄR.

Glöm inte läxan! Deadline söndag 25 jan klockan 22:00.

22 januari 2009

Uppgift nr: 5

Uppgift nr: 5

En av mina favorit låtar som jag ofta lyssnar på när jag har en dålig dag är: Sheryl Crow - I shall believe.

"That not everything is gonna be the way you think it ought to be
It seems like every time I try to make it right
It all comes down on me
Please say honestly you won't give up on me
And I shall believe"

Alla går igenom perioder där man gör misstag och allt bara går fel och att vad man än gör så blir det inte bra. Även om man har massor av folk runt om sig så kan man ändå känna sig så ensam.
Det är så lätt att bara ge upp, då kan man behöva höra någon säga att allt kommer ordna sig, allt kommer bli bra och att "jag finns här om det är något".
På så sätt får man lite hopp tillbaka och kämpar vidare.
Man kan inte förvänta sig att allt ska bli bra på 2 sekunder och ibland kan man inte göra något åt saken, men bara man får minsta lilla hopp tillbaka så kan man ta en dag i taget.

Hon sjunger:
"Open the door
And show me your face tonight
I know it's true
No one heals me like you
And you hold the key".

Sen är det inte alltid det behövs några ord för att man ska kunna gå vidare, ibland räcker det med att bara se någon man står nära för att må bättre.

HEJ
Viken match!!
Sverige mot Kroatien i handboll.
Men vi föll med 26-30

21 januari 2009

Uppgift nr5

"Då är det jag"
Sången är tagen ur filmen Björnbröder som är en av mina favoriter. Disneyfilmer är för bra och betydelsefulla tycker jag! Även om folk bara ser det som "tecknad" så är där mycket mer än så.


Ibland kan tystnad betyda mer än ord, då man är redo för att göra allt för ens bästa. Även om det sårar en djupt så har ingenting mer betydelse än kärlekens glädje. Det är inte lätt att bevisa allt för en, ibland kan det krävas mycket för att kunna visa känslor och ge tillit. Övertyga en om att man finns där när den som mest behöver, att man har handen att ta tag i bara om man vill ha den. Att kärleken kan motstå allt bara om man tror på varandra, även om man tar andra beslut än sin kärlek så kan det räcka med att veta. Veta att man är älskad och att kärleken är skuggan som skyddar en. Att man kan älska och älskas utan villkor, förväntan. Om du tvekar så ser du snart ett ljus så klart, då är det jag. Jag behöver inte vara med dig för att visa dig vägen, min kärlek för dig kan leda ditt steg.
Ibland behöver man inte förhindra en från att gå, om den är medveten om sin kärlek. Att den finns oavsett, att man kan känna den när man som mest tvekar eller behöver. Man kan alltid söka sig fram till annat men starkaste ljuset slockar aldrig, hoppet finns.

Jag valde denna låten för att den är så betydelsefull för mig. Sedan kan jag lägga till det också att björnen i videon är en vanlig kille som förtrollas till en björn, för er som inte har sett den så ni inte får en konstig uppfattning. Varje gång jag ser filmen lyssnar jag på denna låten om och om igen, för att man sätter sig in i det helt enkelt. Lär sig att se saker från den ljusa sidan när det finns annat exempel. Jag önskar att alla hade sett filmen och förstod denna utvalda scen, men det räcker nog med sången för att förstå en hel del.


http://www.youtube.com/watch?v=GAYTEOCHJhc&feature=related

Skrivuppgift 5: En av mina favoritlåtar

Sångaren Timbuktu sjunger låten ”Ta det lugnt”. Och som man ser redan i namnet så handlar den om stress och att man måste tillåta sig själv att ta det lugnt för annars blir det som han sjunger ”annars sjunker man”. Timbuktu har ett väldigt bra sätt att förmedla sina budskap på genom att ge exempel på saker som man gör i texten som endast stressar en. Han sjunger om vardagliga händelser som man gör, som stressar upp en och inte låter en koppla av. Att man ofta inte ensingång märker att man blir utbränd. Det är ju tack vare allt man gör och att man känner av stressen i livet som gör så att man vet att man lever

Men samtidigt sjunger han om bra och positiva saker i livet ”å fylla magen, och fånga dagen få månsken på långa promenader”. Timbuktu försöker få oss att förstå att trots all sorg, stress och att man känner att man inte kommer någonstans i livet. Så är livet vackert och värt att leva.

Det jag gillar med denna låt är att även när man känner. ”Jag orkar inte mer jag har så mycket att göra men kommer inte hinna. Jag gör vad jag kan men jag kommer ändå ingenstans.” Så kan man sätta på låten och det gör att man känner sig bättre. För då förstår man att det man känner är helt normalt och att alla människor känner så någon gång. Det bästa av allt är att man förstår att man måste börja ta det lugnt för att inte sjunka. Och det är så jag ser på denna låten. Som en påminnelse om vad jag måste göra för att må bra.








Bedömning av uppgift 5

I uppgift 5 bedömer jag följande saker:

  • Din förmåga att välja en lämplig låttext att analysera
  • Din förmåga att självständigt analysera budskap och huvudtema i låttexten
  • Din förmåga att sammanställa dina tankar i en logiskt uppbyggd, sammanhängande, analyserande text
  • Din förmåga att göra ditt budskap tydligt för läsaren
  • Din förmåga att anpassa ditt språk efter ditt syfte med texten

Personligt till Mik-mik

Jag har mailat dig om din inloggning, Mik-mik.

20 januari 2009

Uppgift 5; En av mina favoritlåtar ...

Sonja Aldén, "du får inte"heter låten jag har valt att skriva om och rekommendera såklart.
Texten är så mäktig och så tydlig i varje mening och klockren!
Den betyder mycket för mig för att man ser det dagligen att i ett förhållande så kan allt vara så osäkert och många frågor som kan vara obesvarade. Förtroende för varandra och ärlighet är det viktigaste och att inte säga saker som man egentligen inte menar. För att det kan skada väldigt mycket inombords. Utan man få vara radikal och vara ärlig.
Man måste vara säker vad man gör i varje steg som man tar när det gäller kärlek.

Kärlek är människans bästa vän och vi kan inte leva utan den. Blir man sårad av den så förlorar man allt hopp. Åtminstonde för de som är väldigt sårbara.
Det gäller att vara stark och vara medveten att ingen är perfekt i denna värld.

När Sonja Aldén säger i ett citat i låten "när jag önskar inget hellre, än att du gör allt emot mig snart". Man kan inte hela tiden förvänta sig en dans på rosor, stå emot de negativa konsekvenserna och problemen så klarar man allt. Troligen så har ju också Sonja Aldén blivit någongång sårad av kärleken och vill genom enkla och starka och meningsfulla ord förklara hur allt kan gå till. Göra andra medvetna och låta dem förstå att den perfekta människan finns inte.

Jag lyssnar på denna låten när jag mår som bäst och när jag känner mig omringad av kärlek. För då påminner låten mig att inget är perfekt. Allt kan dö när som helst. Alla förhoppningar, alla fina stunder, exakt allt, men det gäller att vara beredd för när man minst anar det kan det hända.



Fotat från TV:n


Tisdag den 20 januari var den längsta skoldagen jag har varit med om man kände sig verkligen trött.....men ändå hann jag med samma bussbiljet hem haha:):):):):)ska jag vara ärlig så tog hela skoldagen 30 min man fick sluta efter religionprovet direkt de kändes skönt:). Sen när jag kom hem trodde jag att de var en helgdag för de kändes inte att man hade skola så fort de gick.

Skola, djursjukhus


Hejsan, det var ett tag sen man skrev i bloggen så det är väl dax nu.


Skön dag i skolan iaf, bara en lektion men hade dock prov. Fast det var enkelt!

Hemma var det lite mer jobb, min katt mådde jättedåligt. Eftersom det är min katt så var det jag som fick ta henne till djursjukhuset, alltid lika trevligt att sitta där i timmar.
Men nu har hon fått mediciner så nu återstår bara jobbet med att få i henne det.
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag, hade tänkt titta på resor till USA. Var där förra sommaren och blev KÄR i New York och Las Vegas så tycker det är dax att åka dit igen.
Ha det fint!!


19 januari 2009

Lek och plugg.

Haaaallåhej.

Jag bröt precis mitt lilla memorycard som jag har i mobilen. Jag tänker inte svära här i bloggen men järnspikar till max!! Åh så sjukt klantigt! :(((

Plus att jag glömde vad jag skulle skriva....

Nu ska jag lägga mig under en sten, ÅH.

ha det bra.

Jag hoppas att

Den här veckan hoppas jag att Barack Obama kommer att kunna leva upp till åtminstone lite av vad världen förväntar sig av honom. Imorgon klockan 17:30 svensk tid svär han presidenteden. Se det live här eller på SVT. Jag hoppas också att Rafa går vidare i Australian Open, årets första Grand Slam-turnering i tennis. Fokus, Rafa! Jag hoppas också att alla i klassen kommer att göra läxan den här gången ;) Yes, we can! Eller hur? Vad hoppas ni på den här veckan?
Bilder: www.news.yahoo.com + www.sports.yahoo.com





18 januari 2009

The Answer Is Blowin' In The Wind...

Sådana bilder har också sin plats. Ibland kan vi tycka att de är för hemska att se, men tänk att vi knappt ens kan titta på bilderna och vissa måste leva i den verkligheten. Bra ändå att du ställde frågan, weese. Vad tycker ni andra? Är vissa bilder för hemska att visa upp? (Vill du bara skriva bildkällan, Weese?)

Intressant också att Bob Dylans anti-krigssång från 1962, som skrevs när Vietnam-kriget pågick, Blowin' In The Wind citeras bredvid bilderna. Tyvärr är den fortfarande lika aktuell!

HAR DEM ÄNTLIGEN VAKNAT! .....?

Åsa om jag inte får ha bilden pga av starka bilder så kan du ta bort den eller säga till mig och ta bort den. MEN DETTA ÄR VERKLIGHETEN!!

(www.nogomi.com)
hej
Idag har jag inte gjort så roliga saker jag varit hemma och städat mitt rum. Senare i dag så pluggade jag religon.

Påminnelse

Vill någon påminna klassen på mentortiden imorgon att ni inte har svenska på tisdag + att det finns en blogguppgift att göra :) Muchas gracias!
Idag körde jag för första gången. Men inte med körskolan utan privat med min syster. Det gick Välldigt bra enligt henne. Men även enligt mig , det känndes konstigt och svårt men när jag väll kom in i det så var det roligt. Overkligt :D Men trevligt :D


Har saknat er

Har saknat skolan, jag har varit i libanon och kom på fredagen. Nu är jag tillbaks

Exempeltext till uppgift 5: Analys av "Det kommer bara leda till nåt ont" av Säkert!

”Kyss mig inte, det kommer bara leda till nåt ont” är kärnfrasen som upprepas i Annika Norlins låt Det kommer bara leda till nåt ont (Säkert!, 2007). Låten handlar om försiktig, trevande kärlek, där textens jag inte vågar ta ett avgörande steg av rädsla för att bli sårad. Annika Norlin är mästare på att fånga det vardagliga vemodet i några få rader. Hennes språk är enkelt, på gränsen till banalt, men det är samtidigt en del av hennes storhet som låtskrivare. Hon vågar skriva om det till synes allra enklaste och det mest vardagliga och hon gör det så att man känner igen sig utan att bli generad.

Bildspråket i texten förstärker den vardagliga, vemodiga känslan: ”en kort paus utanför Statoil-macken, vi köper folköl 3,5”. Hur många har inte köpt ljummen folköl i brist på annat drickbart en sen kväll när man inte vill gå hem? Små tecken på ömhet finns i jagets beskrivning av den andre. Hon väljer "en längre väg för att hon ska få känna mer av hans lukt". Hon tycker att han "ser för bra ut i sin svarta lugg och sin anorak" och hon "lånar ut sin halsduk till honom för att han inte ska frysa". Allt detta är tecken på att hon är förälskad i den andre personen. Det finns också tecken på att den hon är förälskad i även känner något för henne. Textraderna ”du går så misstänkt nära mig” och ”kyss mig inte”, tyder på att hon har en känsla av att det skulle kunna hända.

Textens jag motarbetar den känslan. Hon försöker på alla sätt att skydda sig från att inleda en mer seriös relation. Hon skyddar sig genom att säga att hon inte är värd något så bra och att hon "inte har något som den andre personen skulle vilja ha". Man kan misstänka att hon har blivit sårad i tidigare relationer eller att hon möjligtvis aldrig har vågat gå längre än så här förut. Nu måste hon välja, för det här är en person hon känner något för på riktigt. Det är just det som gör den här relationen så farlig och skrämmande för henne.

Det som berör mig i den här texten är det vardagliga språket som säger så mycket om en mäktig mänsklig känsla som är lätt att identifiera sig med. Viljan att låta sig svepas med av passionen kämpar mot rädslan för att göra det. Texten är sorglig och vemodig, men samtidigt vacker. Det sorgliga är hur stark en rädsla kan vara och hur den kan hindra människor från att våga leva sina liv fullt ut fast de gärna skulle vilja. Det vackra är att man trots allt ändå ibland vågar, fast man vet att det kan leda till nåt ont.


_________________________________________

Den här analysen är ett exempel på hur man kan lösa uppgiften. Den kan nog bli ännu bättre, men studera det här exemplet för att se vad jag har gjort i varje stycke. Jag har fokuserat på textens budskap som jag uppfattar det och jag avslöjar redan i första stycket vad jag tycker att låten handlar om. Jag påstår vissa saker om texten, t ex att den är vemodig, handlar om rädsla och att den har ett vardagligt språk och sedan ger jag exempel på det i texten. Jag stödjer mig på låttexten i allt jag påstår och ger exempel hela tiden. På så sätt blir texten analyserande. Det sista stycket innehåller en mer personlig, sammanfattande kommentar, men jag håller mig fortfarande till det jag har sagt tidigare.

Lycka till och fråga gärna om ni undrar över något!

Skrivuppgift 5: En av mina favoritlåtar

Ok. Här är uppgiften som ni ska göra istället för tisdagens lektion:

Du ska välja en låt som du tycker om och som berör dig på något sätt. Den kan vara ny eller gammal - du väljer själv. Du kan välja en låt på engelska eller på något annat språk, men då måste du översätta den till svenska och sammanfatta vad den handlar om.

Ditt inlägg ska vara en analys av texten och låtens budskap. Vad säger den här låten dig och vad är det som berör dig? Hur kan du koppla den till något som du har känt, sett, hört eller upplevt i ditt liv? Försök att fokusera på något speciellt huvudtema som du tycker att låten har och fördjupa dig i det temat i stället för att skriva ytligt om allt.

I uppgiften ingår också att ge genomtänkt respons på minst en analys skriven av någon i klassen.

I inläggets inledning kan du berätta lite om den/de som sjunger låten, men tyngdpunkten ska vara på din personliga tolkning av texten. Tänk på strukturen som vi har pratat om. Jag kommer att lägga in en exempeltext lite senare.

Youtube finns många låtar. Lägg gärna till ett klipp av din låt i ditt inlägg! Så här gör man:
Gå till skapa nytt inlägg som vanligt. Klicka på "redigera HTML" i högra hörnet av det tomma inlägget. Gå till det YouTube-klipp som du vill lägga in. Markera länken som finns under "bädda in" till höger på YouTube-sidan. Klistra in länken i blogginlägget. Klart!

Deadline för uppgiften: Söndag 25 januari klockan 22:00

17 januari 2009

Iskall träning

Hälsotemat fortsätter. Idag sprang jag tre varv i Beijerspark, men hade jag vetat att det blåste så otroligt kallt hade jag aldrig gjort det! Brrr. Jag hade lite lager-på-lager-klädsel på mig, man kan ju inte springa i en klumpig jacka. Detta gjorde att min stegräknare måste ha fastnat i kläderna för den stod på 1412 steg, vilket inte är mycket. Men jag har mätt upp samma runda tidigare. Då blev det ca 4800 steg vilket är ganska OK om man springer. Trött blev jag i alla fall. Och stelfrusen.

Om någon annan känner sig pigg på att börja träna kan ni kolla några av dessa ställen: Fitness24Seven (där Weese tränar) som finns på flera ställen i stan, Lady Fitness Center (bara för tjejer, jag tränade där förut), som ligger på Ö Förstadsgatan mellan Värnhem och Slussen, eller Friskis & Svettis som finns på Parkmöllan (Möllan), Heleneholm, Ön och på den bara ett år gamla anläggningen på Johanneslust. Själv har jag kort på Forum. Där är det ganska dyrt, men skolan har något personalavtal med dem så vi får lite rabatt.

EDIT: Idag var det en artikel i Sydsvenskan om gym och priser. Läs den här.

GRATTIS ÄLSKLING!!


Vår Jiii fyller 18år idag, Så älskling ja vill önska dej all lycka framöver i alla kommande åren förhoppningsvis tillsammans med oss.

Mycket glädje mycket skratt mindre tårar vår lilla Jiii. Och såklart att mannen du har väntat
på kommer väldigt snart. Grattis!!!

16 januari 2009

Träning!

Idag var det min första dag för träning. Och är jätte stolt över mig själv =D
Det var tufft, men jag klarade de!
Jag började med gå-maskinen eller vad den nu heter, i en halvtimme körde jag med och förlorade 162 Kcal. Sedan så cyklade jag i 10 min och förlorade 60 Kcal och gjorde små andra övningar. Så att jag har förlorat en bra summa av Kcal för min första dag. Har inte tränat på 1år om de nu är inte mer än 1år.



Några bilder från Fitness 24/7 där jag var och träna idag! =D

Viktig info: Ingen lektion i svenska på tisdag

Nahhh... på tisdag den 20 januari måste jag vara på min kurs hela dagen och kan inte ha lektion i svenska - (fast ni vet att jag vill!). Jag brukar inte ställa in som ni vet, men den här gången kommer ni att få en blogguppgift istället. Dessutom är nästa tisdag (den 27:e) en studiedag. Sån dålig timing.

Ni kommer att få ett par uppgifter på temat "populärkultur". Jag lägger ut den första i helgen. Vill ni sprida infon om tisdag till alla som kanske inte läser här, är ni snälla.

17cm

Lyxig dag

Idag har jag haft en ganska lyxig dag. Jag har läst det mesta som ska läsas den här veckan i min kurs på Malmö Högskola och tänkte därför gå och träna Body Balance på lunchpasset kl 12. Jag fick för mig att promenera dit med min stegräknare på mig. Min cykel har fastnat på treans växel och går så trögt att cykla på. Det går ungefär lika snabbt att gå som att cykla på den sega cykeln. Den är 15 år gammal :) Jag ska köpa en ny snart, men väntar tills det blir lite varmare.

När jag kom fram var passet inställt pga sjukdom! Gick en runda på stan istället. Det finns en del saker på halva rea-priset nu för den som orkar titta runt. Jag hittade inget speciellt, men köpte en fotfil och badskum på The Body Shop. Sedan promenerade jag hem igen. Det blev 8825 steg på stegräknaren. Helt OK trots att jag inte tränade.

Det låter som om jag har blivit en riktig hälsobloggare. Det var Weese som började med det här hälsotemat ;)

15 januari 2009

helllooo

Hejsan alla!
Idag har jag haft en bra dag i skolan faktiskt inga större konstigheter än vanligt haha.
Eller jo jag och adidas klara psykologi provet typ, det vi inte klara fick vi som
hemläxa :D. Men när jag väll kom hem så blev allt så tråkigt. Jag gick ner till gymet vi har träna lite eftersom man försöker gå ner i vikt till studenten man vill inte se ut som en jätte i klänningen haha. Ja sen efter det så kollade man lite på tv o nu här.
Såå det var allt.

Gå Lägg Er Nu!! =)

Sibirien

Jag är IS!!!
Följde med brossan idag som började träna fotboll igen efter en lång tids uppehåll. För min del blev det bara att sitta på den trista bänken, frysa ihjäl och sucka i hela två timmar! Känner knappt mina händer (trots handskar) och tår.
Men, det var helt enkelt värt det! Att se honom springa runt som en galning igen, och hans kondition ska vi inte prata om! Han som har varit ifrån fotbollsplanen på hur länge som helst, chockerande grym är han.
Sedan nu har jag kommit på att jag har blivit av med mina papper från idag:( psykologiprovet och halvtidsbedömningen från barn&ungdoms sjukvård. Jag vet inte var jag kan ha lagt de, but i need it!
Ha det gött bloggen...

Körlektion


Idag var vi i skolan. Hade Barn sjukvård på morgonen där vi läser bla. om prematura barn, dvs förtidigt födda barn sedan så hade vi tecken språk... Där gjorde vi inget, vi uppdatera våra gammla kunskaper. Senare när jag kom hem så åkte jag iväg igen men denna gången till körskolan. Jag ska köra för första gången den 28 Januari... de e snart så jag känner mig faktiskt lite nervös redan. Ska hinna läsa den här tjocka boken också :S. Är det någon annan som övnings kör i klassen? Jag vet att anonym gjorde det innan jul men nu har hon laggt av eller?

Mat & träning

Blev inspirerad av Weese inlägg. Det finns jättemånga viktbloggar, alltså personer som bloggar om att gå ner i vikt och om sin träning. Om man googlar på viktbloggar får man ganska många träffar. Det kan vara ett bra sätt att ha lite press på sig när man vet att folk följer hur det går för en. Hoppas du når ditt mål, Weese! Måste du inte äta lite riktig mat också?
Här är min middag ikväll som jag tror är hyfsat nyttig: Lax, quinoa, bönor och spenat. Är inte någon superstjärna på matlagning men jag gillar att äta så jag har inget val.
Jag tränar sådär tre ggr i veckan. Jag springer och går på Bodystep och Bodybalance. Igår var jag på Bodystep som är ett mördande jobbigt konditionspass, men ikväll ska jag bara lata mig. Tränar ni andra något?

Diet!

Tja på er!

Jag har bestämt mig för att gå ner i vikt för studenten som bara närmar sig och närmar sig.

Så att jag har börjat med Naturdiet- smoothie drink! Innehåller 200 KCal och sedn så har jag också köpt choklad som är för bantning den äter jag bara när jag verkligen är sugen på något gott!!

Schema: Frukost - Smoothie drinken!
Lunch- Sallad - kan läggat till något med om jag vill då och då.
Om jag blir rikitgt hungrig och inte klara av det mer så tar jag nån frukt.
Och TRÄNING som är jätte viktigt!

Så de va de, så får vi se resultatet till studenten :D Önska mig lycka gott folk! OBS: slarva lite idag med maten, har skuldkänslor :(

Bilderna tagna från naturdiet hemsidan. www.naturdiet.se