8 mars 2024

Dags för final i Melodifestivalen 2024

  •  


Dags för final i Melodifestivalen 2024

PUBLICERAD 

På lördag går årets sista mellofest av stapeln och tolv bidrag ska tävla om sångfågeln. Enligt bettingsidorna blir det en fajt mellan norska bröderna Marcus & Martinus, forne Idoldeltagaren Jacqline och veteranen Danny Saucedo.

Det jublades runt om i landet när norska favoritduon Marcus & Martinus som väntat gick vidare till final i sista deltävlingen i Karlstad.

Andra finalplatsen tog Medina, som fick hela arenan att dansa med sitt bidrag ”Que sera”.

I finalkvalet, som följde direkt efter sista deltävlingen, var en nagelbitare, blev det Annika Wickihalder med bidraget ”Light” och Jay Smith med ”Back to my roots” som tog sig vidare till finalen i Stockholm.

Fajt mellan förhandsfavoriterna

Nu är Melodifestivalen 2024 på sin sista anhalt och tolv bidrag ska tävla om att få representera Sverige i Eurovision song contest i Malmö.

En stor förhandsfavorit är mellodebutanten Jacqline, som kom tvåa i Idol 2021. Hon tävlar med bidraget ”Effortless”.

Deltar i finalen gör även Danny Saucedo med bidraget ”Happy that you found me”, Maria Sur med ”When I am gone” och Liamoo med ”Dragon”.

Norska bröderna fortfarande i topp

Några som satsat hårt på sitt nummer i år är norska tvillingbröderna Marcus & Martinus. De har länge legat i topp på bettingssidorna och har enligt dem stor chans att ta hem hela tävlingen med sitt bidrag ”Unforgettable”.

– Vi blir ju nervösa av det, för vi måste ju prestera och leverera en bra show. Men vi kommer prestera, säger duon till SVT.

Se Helin Pakdemir förklara hur röstningen i finalen går till i klippet ovan.

Melodifestivalens final går av stapeln på lördag 9 mars i Friends arena i Stockholm. Programmet ses direktsänt på lördag i SVT1 klockan 20.00 och går även att se på SVT Play.

Inga kommentarer: