16 mars 2009

Vad påverkar vår personlighet?

Det som kan bidra till att vår personlighet blir påverkad kan vara allt från familj, skola och fiender. Vi påverkas både positivt och negativt, det beror på samhället och hur man själv tolkar andras åsikter.

Vi påverkas positivt av samhället genom att få beröm för det man har gjort bra och kan känna oss stolta och mer delaktiga i samhället. Negativt kan vi påverkas av åsikter som handlar om ens utseende som kränkande vilket kan leda till att man blir tillbaka dragande.

Hur man påverkas både positivt och negativt av samhället, vänner och familjkan vara då de visar en hur saker och ting fungerade och därav påverkas vi genom att själva sätta oss i situationen och tycka till själv om den.

En sådan negativ situation kan tex vara grupptrycket som sker i skolan. Rökning, skolk och fusk blir vardagsmat och om trycket är tillräckligt starkt är det lätt att man faller och provar på något av detta. Om man däremot har en stark personlighet och åsikt klarar man att säga nej och vänder då situationen till något positivt Man blir stolt över att man sa nej och man vet nu att man inte är så svag som de andra

Det vi har kommit fram till är att vi blir dagligen påverkade av olika saker både negativt och positivt och det är det som formar vår personlighet.


Jii, Iman, Katta

1 kommentar:

Dog lovers sa...

På 2:stycket så kommer man av sig i texten. Det passar inte in i texten man skulle skriva det på ett annat sätt så att det blir mer sammanhängande.