10 februari 2009

Sammanfattning av dagens lektion

Idag bestämde vi att den nya tiden för svenskan är måndagar 12:30 - 14:00. Den tiden gäller från och med vecka 9. Måndagen den 23 februari ska vi också hämta ut våra stegräknare och börja vårt nya aktiva liv. Rektorn kom in på besök och pratade om att ni hade skrivit ett välformulerat brev. Kul!

Rektorn hade också en fråga till oss. Han undrade om vi kan tänka oss att visa delar av bloggen för andra lärare på skolan om inte era namn syns. Han vill sprida idén om att man kan jobba på det sättet i svenska. Vi diskuterade det och några synpunkter kom fram som handlade om att bloggen ju ändå är öppen för vem som helst att läsa, så varför inte. Vad säger ni andra? Jag har inte själv aktivt gjort reklam för bloggen på skolan genom att sprida adressen, men den är ju sökbar på internet... Tänk efter så bestämmer vi oss definitivt efter lovet.

Jiii var den som kom närmast i land-och-stad-tävlingen. GRATTIS! Hon gissade på Madrid och faktum är att jag ska mellanlanda i Madrid och sedan flyga vidare till Málaga i södra Spanien. Jag ska vara några dagar i Granada också. Jiii vann bokpriset. Kanske får vi läsa i bloggen vad hon tyckte om boken ;)

Vi hann med några muntliga övningar idag också. Ni fick ta ställning till olika påståenden om skolan i allmänhet och förklara hur ni tänkte. Den övningen tränar en i att formulera sina tankar och lyssna på andras. Vi började titta på debattartikeln som jag postade in i tidigare inlägg och vi hade en intressant diskussion om innehållet i den. Vi gick igenom huvudstrukturen i texten d v s hur den är uppbyggd + vad författaren vill med den. Nästa gång ska vi försöka hitta typiska språkliga drag i en sådan text och träna på att skriva en egen sådan.

Vi hann jättemycket idag :)

Inga kommentarer: