11 maj 2009

Dagens lektion och programtips

Ikväll kl 21:30 på svt sänds den sista delen i programserien "Tonårsliv". Man kan också se alla programmen här: http://svtplay.se/v/1542143/tonarsliv/del_7_av_8?sb,p106912,1,f,-1

Idag sammanfattade vi och utvärderade vi vårt stegprojekt. Vi kom fram till att de flesta var engagerade i början och en del hela tiden som projektet pågick. Några hade satt upp egna mål som att gå till och från skolan eller att gå hem från skolan. Bra idé! I stort tyckte de flesta att det var ett bra projekt och att vi gjorde något tillsammans i klassen som man kunde prata om. Den främsta orsaken till att man tröttnade var att vi inte hade satt upp något tydligt mål för hur långt man skulle gå på t ex en vecka. Det hade varit lättare att bli motiverad då. Sedan var det lite svårt att avgöra hur stort engagemanget var eftersom alla inte skrev ner sina resultat i bloggen. Jag håller helt med om det ni sa i er utvärdering.

De två som fick dela på priset från Body Shop den här gången blev Pink och Dog Lovers. GRATTIS!

Vi gick också igenom uppgift 10 och 11 som ska göras till den 18/5 respektive den 25/5. Därefter kommer jag att sätta betyg i kursen. Det kommer inte att finnas tillfälle att lämna in missade uppgifter i efterhand. Det hade inte varit rättvist mot de som har gjort jobbet i tid.

Vi bestämde att bloggen Studenter09 ska finnas kvar efter att klassen har tagit studenten och vi hoppas på att man kanske skriver ett inlägg då och då om vad man gör även efter gymnasiet. Det hade varit kul, tycker jag :)

Efter det gick vi igenom vad det är för skillnad på att få ett slutbetyg och ett samlat betygsdokument samt hur man räknar ut sitt betygsmedelvärde eller snittbetyg. Det är lite rörigt det där så jag ska lägga in en förklaring här lite senare.

Uppgift 10 och 11 kommer också att läggas upp i bloggen inom kort fast ni fick dem på papper idag.

Inga kommentarer: