6 maj 2009

Ge inte upp nu!

Även om det känns som om det inte är så mycket kvar nu så är de kommande veckorna avgörande för vilket betyg ni ska få i era kurser. Tro mig - det känns mycket bättre att skrika "fy *** vad vi är bra!" den 4:e juni om man verkligen ÄR bra. Med det menar jag att man ska kunna vara stolt över sina betyg. Ingen är stolt över ett IG. Den eleven finns inte. Då ljuger man för sig själv.

I svenska kommer ni på måndag att få en skriftlig översikt över vilka uppgifter ni har gjort hittills i kursen.

Vi har två uppgifter kvar som jag kommer att betygsätta. Den ena kommer att vara en skriftlig sammanfattning och utvärdering av din egen utveckling i svenska. Du ska gå tillbaka i bloggen och titta på dina egna texter och försöka se hur du har utvecklats under året. Du ska lyfta fram den text/det blogginlägg som du är mest nöjd med och förklara varför. Du ska kunna se på din egen inlärning utifrån och reflektera över den.

Den andra uppgiften är att skriva ett manus till ditt studenttal. Uppgiften ska lämnas in skriftligt. Den som vill ta chansen att försöka höja sitt betyg i svenska ska dessutom hålla sitt tal inför klassen måndagen den 25 maj. Fler instruktioner kommer.

Betygskriterier för Svenska B

Inga kommentarer: