4 oktober 2008

Fel linje?

Börjar faktiskt undra om jag valt fel linje. Känns inte riktigt bra på något sätt.
Klart det är kul att jobba med människor och så, men jag är ändå tveksam till att jobba med detta i framtiden.
Att jobba på äldreboende/demensboende, NEJ tack. Tycker bara synd om de äldre, hur de verkligen lever efter klockan. När det är frukost vid 9, så sitter dem vid bordet klockan 9. När det är lunch vid 12-13 så sitter dem vid bordet EXAKT i tid (är man då sen med maten så börjar det klia i fingrarna på dem). Sen att behöva avleda dem när de får för sig att dem inte bor på boendet och ska åka hem är ingen höjdare heller.
Sen att behöva jobba med aggressiva människor, att man får sig värsta smällen i huvudet när man ex: ska ta på dem strumporna (visst vid demens kan de inte hjälpa det alltid, men jag jobbar för att hjälpa dem och när dem inte förstår det så blir ju inte mitt jobb speciellt roligt).

Sen arbetstiderna är ju redan skiten, att börja jobba 06.45 (sådär tveksamt roligt), sen ibland när man börjar jobba klockan 13-21.30 så är hela dagen förstörd + att man får en PISS lön för allt arbete man gör.

Nä mycket gnäll idag, men men!

2 kommentarer:

Emma sa...

Känner typ exakt likadant, fast jag vet att jag har valt fel. Varken äldreomsorgen eller sjukhus lockar. Och definitivt inte att jobba med sjuka barn, det håller på att knäcka mig alltså.. Livet är sjukt orättvist och jag vill inte se det.

Åsa sa...

Kan hålla med om att livet inte är rättvist. Det blir så tydligt för er ute på praktiken också. Jag tror inte att jag hade tyckt det var så enkelt heller när jag gick i gymnasiet. Det som ändå är bra med OP är att man kan jobba med väldigt mycket annat än vård efter gymnasiet eller så kan man läsa något helt annat på högskolan. Klarar man av det här programmet med alla jobbiga saker det innebär så klarar man det mesta. Kan hjälpa att tänka så ibland.