30 oktober 2008

Självdestruktivitet på nätet


Jag har funderat lite på det Emma skrev om den 14-åriga tjejen på Bilddagboken. Man hör ofta att många barn och ungdomar mår väldigt dåligt och ett sätt för dem att kommunicera det är att använda sig av Internet. Tyvärr kan det bli så att just självdestruktiva tendenser ofta "smittar" dvs man får uppmärksamhet på ett sätt som nästan leder till en tävling i vem som mår sämst när det bästa så klart hade varit att man skulle få uppmärksamhet för något annat man är bra på.
Jag lyssnade på ett föredrag om ungdomar och Internet för ett tag sedan. Föreläsaren sa att det just nu finns en sida på nätet där en kille har nedräkning till den dagen han ska ta sitt liv. Kring det finns det ett jättestort engagemang bland ungdomar för att försöka få reda på vem han är så att han ska kunna få hjälp så att han inte ska förverkliga sina planer. Det finns positiva krafter också.
Jag läste på BRIS hemsida
om vanliga mail som de får och hur de har svarat på dessa mail. Väldigt intressant läsning! Det kanske är en idé för ett projektarbete? BRIS har också gett ut idolkort på kändisar som barn. Visst är han söt?
(Bild från www.bris.se)

Inga kommentarer: