29 mars 2009

Uppg9

Median påverkar oss människor idag mer än vad vi tror. Man märker det inte, det är väldigt omedvetet men när man väll tänker efter så påverkar det oss på ett eller annat sätt. Några exempel som jag tycker påverkar oss väldigt mycket är Tv, Internet och mode tidningar.

Vi alla är utseendefixerade på ett eller ett annat sätt utan att vi vet om det riktigt. Det negativa är att vi styrs av detta, vi kan inte vara oss "själva" utan måste följa vad median tycker annars blir man kallad konstig. När man är ute på stan och kollar så finns det alla slags olika människor men dem flesta ser nästan likadana ut.

När man ex ser en Punkare så blir alla människor runt omkring helt stiriga typ kolla på dem som dem ser ut. Eller om man har en annan slags hårfärg så börjar folk stirra. Med detta vill jag meddela hur mycket vi påverkas av median hur mycket är normalt och onormalt egentligen.


Och vem är median som bestämmer nej såhär ska man inte se ut, det där är onormalt och konstigt. Vi borde ta oss en extra koll runt om och säga vem är dem som ska dömma, vad gör dem till så kallade normala.

Vi borde inte låta oss påvekas så mycket av vad som händer runt om i världen utan sköta vårt eget.




ps: min data var väldigt seg så jag fick sätta igång pappas data och skicka uppg till den datan det är därför uppg är försenad

Inga kommentarer: