20 mars 2009

Vad påverkar vår personlighet?

Det sägs att vår personlighets grund formas från födseln fram till sex års ålder, detta är det våra föräldrar som "styr över".
Hur påverkas vi efter sex års ålder? Vad är det då som gör oss till den vi är?

I början så är det våra föräldrar som styr oss och "leder" oss till den rätta vägen. Tills vi kommer till kompis fasen som ungefär kommer vid 6 års åldern. Då är det kompisarna som påverkar oss.

Samhället är i stort sett den som har fått oss och bli den vi är idag.

Ju äldre man blir desto minde lyssnar man på föräldrarna. Man använder sig ofta av "alla mina andra kompisar får och inte jag" när man vill göra något som inte föräldrarna tillåter. Kompisarna påverkar oss och gör "roliga saker" vi vill göra som de.

Det är inte ofta man lyssnar mindre på föräldrarna för att man blir äldre. Eller att man sätter föräldrarna i andra hand. Man blir bara mer självständig ju äldre man blir.

Från det att man föds har man olika faktorer som påverkar ens personlighet. I de olika stadierna man har i livet påverkas man av olika människor och grejer som gör oss till den vi är idag. Eftersom man umgås med vänner och familj dagligen påverkar det oss, i flera fall, mer. Föräldrarna påverkar oss också under hela vårt liv, men efter hand inser vi själva vem vi är och vad vi vill och då blir det början på slutet och ens personlighet och självständighet blir ett.

Martina, Tamii, Emma

Inga kommentarer: