28 mars 2009

Uppgift 9

skolan idag är bra man lär sig otroligt mycket om olika saker och till sist så kan man ta eget ansvar för sina studier och sin framtid. Man utvecklas som person i skolan. desto mer man får från skolan desto mer utvecklas man. så skolan är bra på många olika sätt men det finns också negativa saker som bör förändras.


Det negativa med skolsystemet är betygsystemet vi har idag. Det vi har idag är IG,G,VG och MVG. Men det är förstort mellanrum mellan ett tex G och VG. Man vet inte riktigt var på G man ligger. Har man bara ett G eller ligger man nära VG. Det kan man inte se idag om man inte frågar läraren. Detta kan leda till att det blir orättvisst om en elev kämpar och pluggar kanske en vecka före ett prov och en annan elev knappt kommer till lektionen och kämpar inte får ändå samma betyg som den första eleven som kämpar. Detta kan kanske leda till att den elev som kämpar och pluggar bara slutar och tänker nej nu ska jag bara komma på lektionerna så får jag iallafall ett G.
Så betygsystemet idag tycker jag inte är bra, man ska ha det gamla systemet istället som var 1-5.


Det jag vill förändra är betygsystemet till det gamla 1-5 för det skulle bli mer rättvist för alla elever. För det gamla systemet är mer exakt på hur man ligger i betyg. Så det inte blir orättvist.


Om man skulle förändra betygsystemet som vi har idag till det gamla så hade det blivit mycket mer rättvist.

1 kommentar:

Åsa sa...

Din huvudpoäng i texten är tydlig och du ger exempel på hur du resonerar. Din text har en struktur som underlättar för läsaren.

Textens innehåll skulle kunna bli lite fylligare med ett par fler exempel på vad som kan förbättras i den svenska skolan. Bygg upp texten kring 2-3 saker som bör förändras.

Tänk också på att vara noga med stor bokstav och punkt. Texten ger ett trovärdigare intryck om man inte slarvar med det. Kontrollera också formuleringar noga, t ex "Ju mer man lär sig i skolan desto mer utvecklas man" samt vissa talspråkliga uttryck, t ex "man vet inte riktigt var på G man ligger". Kan du uttrycka det på ett mer skriftspråkligt sätt?

I instruktionen ingick att hänvisa till en text i häftet "Engagemang och påverkan". För att uppgiften ska anses vara löst måste instruktionen följas.