16 mars 2009

Vad påverkar vår personlighet?

Det som påverkar vår personlighet är i princip allt som så som vår uppväxt, umgänge, samhället i allmänhet mm. Vi påverkas mest av samhället för vi bryr oss för mycket om vad andra tycker och vad som anses vara "okej".

Samhället ger oss bilder för hur man ska vara för att klara av dag för dag. Därför anses vissa människor vara "okej" för att passa in medans vissa har en annan bild av hur personligheten skall vara och sticker ut.

Dessa människor som valt att sticka ut har även de blivit påverkade och valt att inte vara en i mängden. Även om de har blivit påverkade av samma saker som "de vanliga" har de tolkat dessa på ett annat sätt. T.ex. om man har en förälder som är alkoholist, så kan man välja att ta avstånd från alkohol, något som inte anses vara normalt i vårt samhälle. En annan som befinner sig i samma situation väljer istället att dricka mer än vad som är nödvändigt för att dämpa sina känslor. Dvs att man bpde kan bli påverkad positivt och negativt. Alltså är där ingen gräns för en person att vara "okej".

Avslutningsvis så påverkas våra personligheter av allt möjligt. Först och främst samhället. Men vi kan själva stoppa påverkan när den går över gränsen.



Av: Pink, Adidas& Sabina

2 kommentarer:

katta sa...

Jag tycker att strukturen är bra.
syftet är ju att försöka komma fram till vad som påverkar man kan läsa om olika sådana så det är även bra.

Textens huvudtanke
huvudtanken är att man vill säga att personligheten blir påverkad av samhället och ens uppväxt.

Läsabarheten är okej kunde kanske varit bättre ,fast de va ju hela klassen som skrev så det kanske är
därför de blev lite rörigt.

Textens sammanhang den följer ingen röd tråd men de beror nog på att man går in på för mycket till exempel från att samhället påverkar och sedan alkohol.

Iman sa...

strukturen i texten ser bra ut, men man skulle ha kunnat utveckla mer i varje stycke.
syftet är med denna texten att påverka läsarana textens innehåll.
huvudtanken med texten är bevisa vad personligheten är och förklara hur det påverkar oss.
om inte texten började med inledning och slutsats så hade det vart svårt och förstå textens syfte eller huvudtanke.