23 mars 2009

Vad påverkar vår personlighet? (Grupp.3)

Det som kan bidra till att vår personlighet blir påverkad kan vara allt från familj, skolan, kompisar och även samhället. Det är även det som bidrar mycket till att vi har den personlighet vi har och det kan vara både positivt och negativt.

Den positiva påverkan kan vara allt från familj till kompisar, eftersom det är där man känner sig tryggast och mest behövd.

De negativa påverkan kan vara allt från skolan till övriga samhället. Skolan kan påverka oss dåligt genom grupptryck och kränkningar som kan leda till att man dra sig undan från samhället.
De stora problemet i dagens samhälle är att det finns mer negativa påverkan än positiva, men det som är bra att många lyckas ta all negativ påverkan och göra om det till en positiv styrka.

Med positiv styrka menar vi att man ska inte ta all kritik som dåligt utan istället se det som något lärorikt. Om man ex hamnar i en situation där man blir kritiserad för hur man läser så ska man inte ge upp och känna sig nertryckt utan istället arbeta sig uppåt.

Slutsatsen är att vår personlighet grundas av det vi går igenom i samhället och på så sätt bildas all vår negativ och positiv påverkan som sen bildas till styrka som vi har med oss hela livet.

Dog lovers, Tråden, Eh & Peace.

Inga kommentarer: