2 mars 2009

upg 6 (engagemang och påverkan)

Engagemang och påverkan, skulle kunna handla om politik, för att kunna få det som man vill ha det i sitt samhälle eller förändra något i samhället så ska man engagera sig och påverka i de olika politiska frågorna.

Men självklart kan engagemang och påverka handla om allt möjligt som har med ansvar och vilja att göra.

Engagemang betyder för min del att man lägger sin tid och sitt skäl utan att ha några gränser i det som påverkar ens levnadssätt, i de olika frågor som angår en.
Och påverkan betyder för mig att får man tillfället att påverka de som såklart angår en själv så ska man inte strunta i det, utan säga ifrån de som man tycker är fel och ge sina egna åsikter.

De som kom upp i mitt huvud när jag läste de två orden engagemang och påverkan, är de som händer i det dagliga livet, ja det kan vara som skola, arbete, familj, kontakter. Och för att få allt de att fungera så måste man engagera sig för att skolan och arbetat ska förbli bra, och när det gäller familj och andra kontakter så gäller det där också samma för utan engagemang så tappar man kontakten med sina nära och kära.Påverkan kan även finnas där då man kan bli påverkad på ett dåligt sätt men även på olika bra sätt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet!