1 mars 2009

Engagemang och påverkan.

Påverkan och engagemang är något som vi dagligen stöter på i samhället och engagemang är något varje individ innehaver. Engagemang är hur väl man kan stå för sin sak.

Engagemang har en stor koppling till åsikter då åsikterna styr engagemanget. Vad man sen väljer att göra av det är upp till var och en, men om man engagerar sig i det kan det leda till påverkan.
Det jag kan tänka mig att det kommer att handla om är samhället. Det finns massvis med saker man kan engagera sig i som i djur/politik/miljö-frågor osv.
Det kan också handla om ens egna engagemang i ens intressen, som till exempel sport, instrument och sånt.
Och vilken påverkan det får. Om vi tar till exempel att man har ett intresse inom politik, och så går man med i en grupp och sen så arbetar man för att få fram vissa frågor och sånt och till sist så genom det kan man bli politiker, genom att man håller sig aktiv.
Varje steg man tar uppåt är påverkan i sig.

Det kan också vara studier, det enskilda påverkandet.
Genom att studera även om man är trött på det hela och att man tänker på betygen så får man höga betyg. Det är en påverkan som enbart berör en själv, men det är ett framsteg.
Eller inom sin sport eller dylikt.

Sen finns det också det känslomässiga, saker och ting som på gott och ont berör en.
Det påverkar en kanske för att bli en bättre människa eller kanske startar upp ett engagemang inom något ämne som står dig nära och som kanske kom närmare via en händelse.

Passivt engagemang är nog det vanligaste men engagemang är något man inte kan stöta bort, det är något som finns inom en och oavsett om man tror att man är oberörd eller ej av något ämne så rör det ändå upp en tanke - eller känsla, men det är en själv som avgör om man göra något större av det eller ej.

Inga kommentarer: