1 mars 2009

Uppgift 6; Engagemang och påverkan

Årets tema på nationella provet verkar komplicerat men intressant att diskutera. Man kan skriva om mycket och så många funderingar som kan komma fram.

När jag tänker på engagemang så handlar det för mig mycket om det dagliga livet, då man engagerar sig i skolan, hemma, vänner och fritiden.
Det kan vara både bra och dåligt engagemang. Ett bra är när man engagerar sig i något som kan vara till någon nytta som skolan. Då vet man att det finns bra konsekvenser att vänta på. Är det negativa engagemang så kan det vara från relationer till människor. När man engagerar sig i vänners förhållande problem med sin partner eller om man engagerar sig för mycket i familjens psykiska problem. Det kan leda till djupa sår som att förlora någon vän eller familjemedlem. Därför är det allra viktigaste att kolla sig själv i spegeln och engagera sig i sitt eget liv än att döma andra.

Påverkan är till följd av det man engagerar sig i. Man kan påverkas även här av dåliga och bra känslor. Men allt handlar om att man ska kunna hantera känslorna i det tillfället. Därför kan försöka vara lite förberred över hur påverkan kan bli. Alla tar det på olika sätt från individ till individ. Man ska alltid se det negativa i det positiva för då får man inga falska förhoppningar i något.

Det blir spännande att se hur det blir av med årets tema. Man får hoppas och se, men som sagt att se det negativa i det positiva.

Inga kommentarer: