1 mars 2009

Uppgift nr6

Engagemang och påverkan skulle kunna handla om i vilka sammanhang man har engagerat sig och kunnat påverka andra? Som vi nu kör med vårt hälsoprofil, vi har våra stegräknare och engagerar oss för bra resultat och vill uppmärksamma andra elever i skolan. Bloggen är också en engagemang som skulle kunna användas som ett tema där man kan skriva om hur mycket som helst. Att vi skriver om hur det är att gå sista året på en omvårdnadsprogram där vi samtidigt kan meddela om vår hälsoprojekt som är full igång och därmed skriva allmänt om hur det går för oss. Eller ge tips & råd på allt möjligt som kan vara nytt intressant för andra läsare. Det är väl vad som kallas för påverkan? Samtidigt som där finns en stor engagemang.

Engagemang för mig är ett måste, för saker jag tycker är roligt naturligtvist. Men det är inte alltid så det går till, ibland ser man att man får frågan men där är ingen som engagerar sig i det. Då tycker jag att man kan ställa upp och det kan räcka med att man bara är tillgänglig. Men att påverka har en stor betydelse, det är inte alltid man kan påverka. Det kan handla om åsikter, intressen, projekter som vi kör med osv. Kan man argumentera kan man lyckas med "påverkan" också. Det gäller att engagera sig där också och nämligen i allt. För att bara få saker gjort helt enkelt.

Men alla tycker och tänker olika, vissa bryr sig mer eller mindre om att påverka eller ens engagera sig. Det får man helt enkelt respektera och sköta sitt istället. Man kan alltid bidra med råd och tips för att få människors intresse men sen om dem väljer att inte bry sig är deras ensak. Men för att få saker gjort måste vi engagera oss och inte bara sitta och vänta på att saker och ting ska ske. Men hur folk ser på det kan ju diskuteras..

Inga kommentarer: