20 januari 2009

Fotat från TV:n


4 kommentarer:

Peace sa...

Han är väl muslim? Hussein....? Eller han kanske inte följer sin religion, men han måste väl eller hans familj är muslimer?

Åsa sa...

Bra fråga!

Obama är född på Hawaii av en vit amerikansk mamma. Hans pappa kom från Kenya och träffade Baracks mamma när han var i USA som utbytesstudent. Föräldrarna skildes när Barack var liten och mamman gifte om sig med en indonesisk student. Från det att Barack var 10 år bodde han med sina morföräldrar på Hawaii.

Han ville gärna säga hela sitt namn när han svor presidenteden sa de. Det var viktigt för att så många som möjligt ska kunna indentifiera sig med honom. Klokt!

Om Obamas religion enligt Wikipedia:

Obama är kristen och har utvecklat sin religiösa syn som vuxen. I "The Audacity of Hope" skriver Obama att han "inte uppfostrades i ett religiöst hem". Han beskriver sin mor, som uppfostrades av icke-religiösa föräldrar (vilka Obama på annan plats har betecknat som "icke-utövande metodister och baptister") som religiöst likgiltig, men ändå "på många sätt den mest andligt medvetna person som jag har känt". Han beskriver sin far som "uppfostrad som muslim", men "inbiten ateist" vid den tid då hans föräldrar träffades, och sin styvfar som "en man som inte betraktade religiös tro som särskilt användbar".

Peace sa...

Så intressant!!!! Så kul, ändå ha e sådan bakgrund. Jag vi får hoppas på de bästa med Obama.Hoppas han inte plötsligt ändras till Bush. Att Obama ska kunna stoppa krig i irak, palestina och andra länder där det finns krig!

Åsa sa...

Ja, jag hoppas också mycket på Mr Obama. Jag tror att hans bakgrund är perfekt för att leda ett mångkulturellt land som USA.