18 januari 2009

Skrivuppgift 5: En av mina favoritlåtar

Ok. Här är uppgiften som ni ska göra istället för tisdagens lektion:

Du ska välja en låt som du tycker om och som berör dig på något sätt. Den kan vara ny eller gammal - du väljer själv. Du kan välja en låt på engelska eller på något annat språk, men då måste du översätta den till svenska och sammanfatta vad den handlar om.

Ditt inlägg ska vara en analys av texten och låtens budskap. Vad säger den här låten dig och vad är det som berör dig? Hur kan du koppla den till något som du har känt, sett, hört eller upplevt i ditt liv? Försök att fokusera på något speciellt huvudtema som du tycker att låten har och fördjupa dig i det temat i stället för att skriva ytligt om allt.

I uppgiften ingår också att ge genomtänkt respons på minst en analys skriven av någon i klassen.

I inläggets inledning kan du berätta lite om den/de som sjunger låten, men tyngdpunkten ska vara på din personliga tolkning av texten. Tänk på strukturen som vi har pratat om. Jag kommer att lägga in en exempeltext lite senare.

Youtube finns många låtar. Lägg gärna till ett klipp av din låt i ditt inlägg! Så här gör man:
Gå till skapa nytt inlägg som vanligt. Klicka på "redigera HTML" i högra hörnet av det tomma inlägget. Gå till det YouTube-klipp som du vill lägga in. Markera länken som finns under "bädda in" till höger på YouTube-sidan. Klistra in länken i blogginlägget. Klart!

Deadline för uppgiften: Söndag 25 januari klockan 22:00

Inga kommentarer: