24 september 2008

OTÄCKT

Idag hände det något väldigt jobbigt. En liten bebis kom kommer från neonatal (förtidigt födda)var inne hos oss pga ett RS-virus. När vuxna får ett Rs-virus så är det som en vanlig förkylning men i och med att den här bebisen är så liten så påverkades han väldigt mycket. Han hade svårt med andningen så han fick ha syrgas. Det var bara för otäckt att se den lilla 3-månaders bebisen som bara väger 3,9 kg med apparater och slangar över hela sig. Mycket otäckt. Senare tog ett prov som visade att inte allt var som det ska, syrehalten var låg och en massa annat. Plötsligt så blev det action. Narkos, läkare, överläkare, sjuksköterskor, barn sköterskor det var fullt det lilla barnet skulle flyttas till akuten snabbt. Barnet skulle intruberas(ett rör förs in i luftstrupen för att få fri luftväg) och senare flyttades han till IVA (intensiv vårdasavdelningen). Det var riktigt jobbigt, att bara se mamman inte kunna göra något Hon klarade inte av att se sitt barn kanske ta sina sista andetag. Som tur gick det bra, när han var inne på vår avdelning i allafall. jag hoppas verkligen att det går bra för honom.




Senare på dagen var vi på föreläsning där jag träffade japp, weese, kåhh och Sabina. Föreläsningen var om misshandel, barn misshandel. Det var typ hur man
ska handla vid misstanke av misshandel, vem man ska ringa och vad man ska säga mm. Det kanske var intressant men jag höll på och somna för det tog sååå lång tid. Annars har det gått jätte bra.



Inga kommentarer: