14 november 2008

Uppgift nr2


En höstkväll i det lugna fina område.

Många kan uppleva olika områden som tuff och jobbig utifrån men att bo på ett litet område utanför de välkända, tycks vara hur fint som helst. Många lekande barn och cyklister men inga bilar.
Barnen leker hur fritt som helst i sina gårdar eftersom det finns lekplatser i varje, husen och även gårdarna ser likadana ut att man ibland kan komma bort och leta fram. Området är litet och stängt så att inga bilar kan komma körande, alla har sina parkeringsplatser eller garage utanför. Och julen som de flesta på området älskar, då har man en stor julgran mitt i varje gård som är ompysslad och lyser up.
Många ungdomar utifrån tycker om att umgås i området just för att det är så lungt och oupptäckt. Barnfamiljer oftast störs av det men hittils har det inte kommit några klagomål om det. Skolan som de flesta barnen går på ligger i slutet av området och början har sin fina lilla torg med en massa butiker. Området har sitt eget fotbollsplan som barnen och även vuxna älskar och utnyttjar.
För tillfället är det snön som saknas, barnen som åker pulka i stora kullen som faktiskt är i stor väntan till julen. Men på sommaren är det grönt och blomrigt att man helt enkelt njuter av sitt område som känns ligga mitt i naturen..

1 kommentar:

Åsa sa...

Jag gillar den stämningsfulla bilden till det här inlägget. Den passar till beskrivningen av ett område som visserligen kan vara tufft, men också har många positiva sidor.