18 november 2008

Skrivuppgift 2.


Min stadsdel, den ultimata platsen för barnfamiljer.
Området är lugnt och fridfullt och här finns allt en barnfamilj behöver. Tre skolor, tre dagis, två stora gröningar/lekplatser, och allt är inom ett rimligt gångavstånd! Cykelbanor finns det gott om, samt bussar som kör direkt till stranden eller åker förbi Södervärn. För att göra min stadsdel ännu bättre så ligger det ett Maxi ca. två minuter eller mindre ifrån varje hus och ett Coop Forum fem minuter härifrån med buss.
På varje gård finns det 9 hus, tre i varje länga varav alla är radhus. Det ligger tre gårdar i rad och till vänster (om bilden) ligger det tre gårdar med lägenheter.
De flesta familjer är trevliga och man kan prata med alla, däremot så tror jag att många barnfamiljer söker sig hit mest pga. husets läge och det lugna området.
Här finns också möjlighet att utöva olika aktiviteter, till exempel så ligger Heleneholms idrottsplats bara femton minuter härifrån. De har bl.a en egen klubb där man kan spela fotboll eller utöva friidrott.
För att sammanfatta allting så finns här allt som krävs för att uppfostra sina barn, ge de en bra start i livet då skolorna är relativt lugna och har bra personal, samt att de både har och får chansen att träffa andra barn i samma åldrar.

1 kommentar:

Åsa sa...

Du beskriver stadsdelen utifrån ett perspektiv som fokuserar på en bra miljö för barn. Beskrivningen är övertygande och de båda bilderna förstärker det intrycket.
Vad fint det är med snö.