14 november 2008

Skrivuppgift: 2 i SvB


Det ni inte vet om Herrgården,som är ett bostadsområde på Rosengård

-Herrgården är ett bostadsområde som befinner sig på Rosengård. Där är det fullt med familje bo från olika länder och kulturer. Varje gård har en
lekplats med gungor och växter runtom samt cykelställe och en fotbollsplan.

-
Herrgård är en stor bostadsområde som delas i några gårdar och i varje gård hittar du människor från olika länder och kulturer samt en stor lekplats med gungor, sandlåda och växter runtom, som får barn att känna tryggheten. I varje gård finns också ett cykelställe där man kan låsa sina cyklar. Parkeringsplatser ligger bakom byggnader som är nära till motorvägen. Rosengård skolan ligger på Herrgården , som är nära till alla herrgårsbo. Samt gott om dagisar som finns nära varje gård.
Här bor mest arabisktalande familjer, som gör att det ibland blir lite stökigt ute. Och som ni vet att det brukar alltid brinna här av någon anledning, en gång brann det i vår tvättstuga mitt på natten, vaknade av lukten och hittade en brandbil och en ambulansbil samt en polisbil utanför vår byggnad. Det är bara så att man bli rädd för varje gång det brinner här men jag tror att nu börjar vi vana oss för detta.Inbrott sker ibland här, man få va försiktig med allt man gör och visar, jag vet att det inte behöver vara så men så är det bara. Men här går många civilpoliser.
På sommaren blir Herrgården full av människor och barn på gårdarna ,folk sitter ute med vattenpipor, grillar och samlas utomhus för att umgås med kompisar och nära. De flesta har en dålig bild om hela rosengård inte bara Herrgården men det jag vill säga är att det finns inget man behöver vara rädd för här även om det ser ut så som det ser ut, det är väldigt kul att bo här och tryggt för min del.

1 kommentar:

Åsa sa...

Ditt reportage ger en allsidig bild av ett område som många har åsikter om. Ditt reportage har både en neutral beskrivning av hur det ser ut (som bilden också tydligt visar). Sedan tar du upp positiva och negativa saker med att bo i området. Personligt men också sakligt beskrivet!