5 november 2008

Idag fick vi information om projektarbetet och jag vet inte om det gav mig så mycket ?!!!!!
men det är stort för det är på 100 poäng.
jag frågade om det var ett minimum på hur många sidor projektarbetet skulle vara på ?!!
som svar sa andres dom har fått arbeten på 15sidor !!!!!!
Va 15 sidor på data HJÄLP !!!!!!!!!!!!!!

5 kommentarer:

Åsa sa...

Tänk inte så mycket på antalet sidor nu. Då blir man stressad. Tänk på vad ni vill undersöka så ger sig antalet sidor av sig själv. Här är en länk till några exempel på projektarbeten.
http://www.edu.tskola.haparanda.se/projektarbete/filer/exempel.pdf

Kopiera länken och klistra in den i webbläsaren för att se exemplen.´

Ett tips är att starta en blogg och använda bloggen som loggbok till projektarbetet. Då kan era handledare också läsa vad ni har gjort och kommentera + ge tips på hur ni kan jobba vidare! Jag tycker själv att det är en strålande idé.

Dagsblomman sa...

Vet att jag blivit ombedd att inte skriva syrliga kommentarer i bloggen. Mhrm.

Så här kommer ett inlägg som är snällt, någon gång måste ju vara den första.

Kom ihåg tiden du har att jobba med arbetet på, du kan fördjupa dig och gräva reda på en massa fakta om det du vill skriva om under den här tiden. Det jag blev stressad över när jag skulle skriva mitt projektarbete var mer VAD jag skulle skriva om.

För att kunna skriva ett såpass omfattande arbete krävs det att man verkligen är intresserad av det man väljer, det är nog trots allt därför man får välja själv, till en viss grad.

Nu vet jag inte inom vilka ramar era arbeten ska passa över huvud taget, men att göra sig själv en tjänst och välja något man är intresserad av är ju inte helt dumt!

Att sätta upp mål och delmål är inte helt dumt, då detta hjälper dig att ta dig vidare en bit i taget, så slipper man den där känslan med att man har ett helt berg att klättra.

Nu börjar jag mest bara svamla, men hoppas att alla era arbeten går bra, och var inte rädda för att fråga handledaren om hjälp om ni kört fast, det kan vara nyttig med en annan synvinkel på det hela ibland.

Du Åsa, du har inte börjat snöa in lite på blogg nu va? ;)

Jiii sa...

Det roliga är att man vet hur man ska prata med VEM. Haha

Åsa sa...

Absolut. Det är superviktigt att välja ett ämne man är intresserad av. Jag har en tendens att utveckla specialintressen och fördjupa mig väldigt mycket i dem. Jag gillar att lära mig så mycket som möjligt om ett ämne. Just nu är det bloggar och tennis som fascinerar mig, om någon skulle ha missat det :) Vad har ni andra för specialintressen? Fundera på det så kanske ni kommer på ett riktigt bra ämne till era projektarbeten!

Åsa sa...

Hur menar du, Jiii?