14 november 2008

Uppgift nr.2



Min bostad är väldigt kär. Den är en väldigt mysig bostad som alla trivs i. När jag flyttade in till min bostad för 10 år sedan så var det många svenska som bodde där. Det var en typisk " svensk" bostad. De var faktiskt väldigt fint i den tiden och den är fortfarnade lika fin fast än de har flyttat in mer folk från andra länder. Men den kan har förändrats lite. Vi har ica supermarket, video butik, pizzeria,två skolor och en vårdcentral runt omkring bostaden. På morgorna ser man dem små barnen springande till skolan och dem äldre ser man dem raka vägen till ica för att morgon shoppa till kylskåpet. Det är väldigt lungt och tryggt , det är ingen bråkig bostad.

Vi har vi många olika gårdar runt omkring, varje gård har sin färg. Min går har oranga balkonger, för de så kallas den för den oranga gården. Och gården berdvid har görna balkonger och den kallas för gröna gården. Gården är väldigt vacker, det finns mycket växter runt omkring, lekplats med gungor, sandlåda och en väldigt lång rutschbana, cykel ställ och bänkar, som ni ser på bilden så ser ni ett "tält" där brukar jag och min familj sitta där på sommrarna. Sommaren är väldigt vacker, gården tystnar inte förens solen har gått ner. Barnens ben är fulla av lek. Man ser deras ansikten hur glada dem är och vara ute så sent och inte behöver bekymmra sig över läxor eller något alls. Man ser familjer samlas och grillar tillsammans och har det mysigt. Men på vinter då det är en mörk kväll och de vita snön täcker hela bostaden. Och julen närmar sig. Jul granen är uppsatt och lyser så vackert. Balkonger och fönstren som lyser av jul pynten. Man njuter av att se det. Då man sitter på sin soffa och håller i sin kopp varm chocklad och hör hur folk skrattar av glädje och hör dem små hur dem bråkar om hur man ska bygga snögubbe. Och sen så hör man en gamal gubbe skrika på barnen för att dämpa sig. Det ska vara så varje år annars så är det inte roligt. Jag bruka alltid stå ute på fönstret och kollar hur dem små och den gamla gubben bråkar.

Nu så är det tyst där ute man ser inte än ända människa ute. Alla sitter hemma under täcket, säkert. Annars så är det lungt och fint. Och väldigt trevliga människor :)

1 kommentar:

Åsa sa...

Det här inlägget ger en riktigt levande bild av det beskrivna området. Texten är kopplad till bilden och både miljön och vad människorna som bor där brukar göra beskrivs detaljerat.