11 november 2008

Skrivuppgift 2: reportage från min stadsdel


Barnfamiljerna lockas till det fina bostadsområdet i Oxies utkant


Byåkern är ett bostadsområde i Oxie som är väldigt populärt för barnfamiljer. Där är en väldigt fin natur och de har ett eget dagis och förskola.

Många barnfamiljer vill gärna flytta till Byåkern eftersom att det är ett så lugnt bostads område. Det kallas för Byåkern pga. alla åkrarna som finns i kanten av bostadsområdet. Därför slutar även alla vägar på –åkersvägen ex Linåkersvägen. Det är så populärt för barnfamiljer eftersom att det inte är ett trafikerat, och den ända vägen har övergångställe och farthinder. Bostadsområdet har en egen damm med en liten skog bredvid som brukas kallas för dungen av invånarna som bor där.
Byåkern är väldigt litet men här finns ett dagis och förskola där lärarna ofta tar med sig barnen ut att gå i naturen och t ex mata ankorna som finns i dammen. Varje gård har en egen lekplats med sandlåda, gungor och andra roliga saker som barnen kan leka på. bor det mest just barnfamiljer och äldre. Människor känner sig trygga när de går ute på kvällen när det är mörkt för i Byåkern känner alla i och med att det är så litet.
Det sker sällan något inbrott eller någon sorts vandalism. Ofta kör även polisen på vägen och den senaste tiden har invånarna även kunnat se ridande poliser i området.

3 kommentarer:

Åsa sa...

Din bild av området är en trygg och lugn miljö och din vinkling i reportaget är att barnfamiljer lockas till den här miljön och du ser miljön ur deras synvinkel. Bilden förstärker intrycket av ett grönt område med flera promenad- och cykelvägar. De som är hundrädda kanske inte skulle känna sig lika övertygade av bilden ;)

martina sa...

Jo, för min hund är jätte snäll det syns ju på henne :))

Åsa sa...

Så säger alla hundägare! Haha! Jag är ändå rädd :)