14 november 2008

Min Reporatge


Min bostads område kallas gullviksborg som ligger i fosie stasdel. gullviksborg besår av flera gådar som har lekplatser för barn. varje gård består av sandlåda, gungor, både cyckel och bil parkering, garage, grillställe och vissa gårdar finns det fotbollsplaner.
Gullviksborg ligger mellan nydala och lindängen. gullviksborg är mycket fint, rent och lungt ställe alla tider.
området består av olika bakgrund ex. araber, polaker, kineser,
bosniaker, afganer och massor andra.
byggnader ser fin och rena ut. varje gård består av ett miljöhus.
under helgen kan det vara stökigt vid miljöhuset, efersom föräldrar skickar små barn för att slänga soporna så når dem inte för att sortera soporna, så slänger dem det ute och då blir det väldigt jobbigt på måndagar för mkbs personal.
I gullviksborg finns det flera förskolor, vilket man hör barnen alltid när dem skriker eller skrattar, man ser barnen leker alltid genom fönstret. det finns också gullvik skolan som består av olika bakgrunder mellan åk 1-6. det finns också polis hus, frisör salong och konditori, på andra sidan framför gullviksborg finns det ica supermarket som finns på hermosdal områden.
det är väldigt fint under somaren här, mkb fastighet erbjuder på party, där det kommer folk som sjunger det blir kul och roligt både för vuxna och barnen. man ser också massor av grannar som grillar och har det kul under sommaren. små barn har vatten krig, vilket vissa föräldrar kan bli arga.
det är tryggt ställe att bo på, nästan dem flesta känner varandra. det är väldigt sällan det sker inbrott eller det brinner.

1 kommentar:

Åsa sa...

Du ger en detaljerad beskrivning av området. Jag gillar speciellt beskrivningen av att barnen inte når upp att slänga soporna och därför blir det skräpigt. Det är otroligt att så många olika människor kan komma överens i samma område. Människor är ändå bra på att anpassa sig...