14 november 2008

Mitt mångkulturella område



Själv området som jag bor i var ett jätte fint och lugnt område för 6-7 år sedan. Men så småningom började det bara bli värre och och värre. Rån, skadegörelse och mycket mer.

Men då det började bli så här flyttade vi till områdets "finare" ställe, villaområdet. Här är det mycket lugnare och tryggare. Även säkrare för barnen då det inte finns så många bilar som kör in och ut. Och det bilarna som kör in vet man vem det är för att alla känner varandra.Även om det är områdets "finare" ställe så är det mångkulturellt. Människor från världens alla delar bor här som är hur trevliga som helst.

Villa området är ett bra ställe där man komma åt allt. Vi har lekplatser, fotbollsplan och även ett stort tennisplan, folk kommer hit från andra områden för att spela tennis. Det är nog ett ormåde bland de få som har tennisplan. Vi har Centrum 10 minuter härifrån, med sina mångkulturella butiker. Det finns allt från frisörer till videobutiker. De mångkulturella skolorna och dagisen har man också nära så det tar knappt 3 minuter att lämna sina barn på dagis innan man åker i väg till jobbet.

Vi har även en lite äldre man som är hur trevlig som helst. Det känns faktiskt väldigt tryggt att ha honom här för att han vet allt som händer i området och när man träffar honom så berättar han områdets "nyheter".

1 kommentar:

Åsa sa...

Intressant hur områden förändras och man förstår att de som har möjlighet flyttar om det blir för mycket kriminalitet och skadegörelse. Jag gillar beskrivningen av den äldre mannen som har koll på saker och ting. Det är jättebra att det finns sådana personer.