14 november 2008

reportage från min stadsdel



Holma




Holma är en väldigt vacker stadsdel med underbara utsiktsplatser. Kullarna som är väldigt populära här som ligger mellan holma och krockksbäk. Det är stort område med olika platser, varje plats har något betydelsefullt för oss som bor på holma t.ex, grillplatser. lekplatser,parker,ankdammen. När julen kommer är det mysigt här och jag känner av julstämningen vilket jag inte kan känna på vissa andra ställe än holma. Dem brukar sätta upp julgran och ljus på varje gård. Balkångerna lyser olika färger på vinters mörka kvällar.




På sommaren är det fullt med blommor överallt och ankdammen som vi har blir full med barnens kärlek, gårdarna blir aldrig tomma under dagen barnen leker tills solen går ner. Senaste tiden har det blivit ont om lägenheter här för att många människor flyttar från olika länder och kulturer hit. Det kommer att bli ännu roligare att bo här, snart byggs malmös populära citytunneln och hylliecenter,en av eruopas finaste hockeyarena.




AV:TRÅDEN:)







1 kommentar:

Åsa sa...

Du ger både en saklig beskrivning av hur området ser ut och en personlig syn på vad som är positivt med området. Det här området kommer verkligen att förändras i och med att det byggs så mycket precis som du skriver. Bra att du ger en framtidsbild av ditt område!